Vesti

„TRE SORELE“ PONOVO NA SCENI ZVEZDARA TEATRA

 

 

Predstava „Tre sorele“ po tekstu Stevana Koprivice u režiji Milana Karadžića biće obnovljena početkom februara sledeće godine u Zvezdara teatru. Probe su počele pre nekoliko dana.

 

Foto: Zoran Ilić

 

Premijerno, predstava je izvedena 6. novembra 2004. godine i na repertoaru je bila sve do 2011. godine. Do sada je izvedena 125 puta i na svakom izvođenju sedišta su bila ispunjena do poslednjeg mesta. Zbog toga je i ekipa odlučila da obnovi ovu predstavu, u istom glumačkom sastavu.

Tri sestre su Nataša Ninković, Ana Franić i Sloboda Mićalović, a u ekipi su i Dragan Petrović Pele, Milutin Mima Karadžić i Aleksandar Radojičić.

Predstava je inspirisana legendom iz Boke o tri sestre koje su u jednoj kući u Prčnju provele ceo svoj život neudate, čekajući i sanjajući svog kapetana.

 

 

„Tre sorele vidim kao dramu zatvorene male sredine u kojoj su sve ljudske želje, potrebe i slobode sputane. Dozvoljeno je samo ono što je propisano zvaničnim crkvenim i malograđanskim kanonima i regulama. Tre sorele provode svoju mladost okovane strogim pravilima koja im nameće brat, olovnim nebom i beskrajnim morem. Dok se odnekud ne pojavi mladi stranac“, kaže reditelj Milan Karadžić.

POVEZANE VESTI

„TRE SORELE“ PREMIJERNO ZABLISTALE NA SCENI

  Predstava „Tre sorele“ je premijerno izvedena u Zvezdara teatru. Glumačku ekipu predstave čine Nataša Ninković, Ana Franić,Sloboda Mićalović, Aleksandar Radojičić, Dragan Petrović Pele i Milutin Mima Karadžić.   Foto: Jakov Simović Inspirisan legendom iz Boke o tri sestre koje […]

Detaljnije

NAJAVLJENA PREMIJERA PREDSTAVE TRE SORELE

    Konferencija za medije povodom premijere predstave „Tre sorele“ održana je u Zvezdara teatru. Predstava je nastala po tekstu Stevana Koprivice u režiji Milana Karadžića. Glumačku ekipu čine Nataša Ninković, Ana Franić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Radojičić, Dragan Petrović Pele […]

Detaljnije

TRE SORELE

  Igraju: Nataša Ninković, Nera Ana Franić, Bjanka Sloboda Mićalović, Roza Aleksandar Radojičić, Damjan Dragan Petrović Pele, Jojo Milutin Mima Karadžić, Marko   Pisac: Stevan Koprivica Dramaturg: Ivana Dimić Reditelj: Milan Karadžić Scenograf: Geroslav Zarić Kostimograf: Zora Popović Kompozitor: Zoran […]

Detaljnije