Вести

НЕДЕЉА ЛИЦАУЛИЦЕ ЗАВРШЕНА У ЗВЕЗДАРА ТЕАТРУ

27.05.2019.
DSC_9099 700x464

Поводом недеље часописа Лицеулице која је трајала од 20. до 26. маја, запослени Звездара театра и глумац Александар Ђурица синоћ су помогли у продаји часописа пре почетка представе.


Организација Лицеулице је ове године прославила девети рођендан у КЦ Граду 23. маја и тада је представљено ново издање часописа Лицеулице, први пут на енглеском језику. Ово издање ће излазити једном у шест месеци као часопис БЛО (Belgrade Less Ordinary), који је замишљен и као водич кроз град, намењен пре свега туристима. У оквиру недеље Лицаулице организована је и продаја часописа са глумцем Тихомиром Станићем на платоу испред Филозофског факултета и у Кнез Михаиловој улици.

Штићеници организације Лицеулице у оквиру акције Позориште је и моја кућа, која траје од јануара 2018. године, сваког месеца долазе у Звездара театар на представу, а синоћ су гледали Пасивно пушење.  Да продавцима часописа веома значи ова прилика да долазе у позориште и буду укључени у друштвени и културни живот, потврђује и координаторка продаваца Ања Синадиновић.

Такве акције су важне јер помажу у превладавању изолације и усамљености, што су проблеми који посебно погађају наше продавце. Одлазак на представу им омогућава да се међусобно друже, али и да се осете делом шире заједнице. Наравно, значи им и гледање саме представе, она их и забави и пружи им теме за даље размишљање, и увек током наредне недеље препричавају шта су видели и доживели. У суштини, нашим продавцима одлазак у позориште значи сасвим исто што и било коме другом, само им је много недоступније и, самим тим, драгоценије", каже Ања Синадиновић.

Продавац часописа Лицеулице Давид Јанковић је уз помоћ глумца Александра Ђурице продао више од десет часописа.

Волим позориште и од раније, волим да гледам глумце, у друштву сам, дружимо се и све то ми много значи", каже Давид

Акција Позориште је и моја кућа је организована уз подршку компаније Јапан Тобако Интернешнал, и у њој поред Лицаулице учествује и Саветовалиште за борбу против насиља у породици-Сигурна кућа.