Вести

ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ И АНИЦА ДОБРА НАГРАЂЕНИ НА СУСРЕТИМА ПОЗОРИШТА У БРЧКОМ

24.11.2017.

Гран при Сусрета позоришта и награда за најбољу женску улогу Аници Доброј стигла је из Брчког!


 

Хипноза једне љубави

 

Хипноза једне љубави Душана Ковачевића однела је гран при на 34. Сусретима позоришта Босне и Херцеговине у Брчком у конкуренцији осам представа из БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе. Аница Добра, која у Хипнози тумачи лик мајке Соје, добила је награду за најбољу жеснку улогу!
"Неки пут је потребно да неко дође однекуд, као ванземаљац у представи, да нам покаже колико нам је добро овде. Тако сте и ви нама овде, у Дистрикту, месту за добра окупљања и добру енергију показали како може да се гледа ова представа, а добре представе нема без добре публике" - рекла је Аница Добра након представе.

Извор: Блиц

  

 

Представа Хиноза једне љубави своју премијеру је имала 17.12.2016. године у Звездара театру и од тада су улазнице за свако извођење распродате у првих неколико дана од изласка репертоара. Многобројне награде, међу којима је и ова која долази из Бечког, су потврда да публика са нестрпљењем очекује  извођење представе и ван граница Србије, као и да се за свако наредно играње тражи карта више.
"Позоришна представа „Хипноза једне љубави“ аутора и редитеља Душана Ковачевића у изведби „Звездара театра“ из Београда изазвала је синоћ одушевљење публике, међу којом је било и оних који су,у недостатку места у брчанском Дому културе, ову представу одгледали на ногама".

Извор: Блиц

Хипноза једне љубави је у такмичарксом делу изведена у конкуренцији још седам представа из региона. Поред , Хипнозе публика у Брчком је имала прилике да погледа и пет представа из БиХ, ("Све се некако преживи осим смрти", Народно позориште из Сарајева, "Мирна Босна", Камерни театар 55 из Сарајева, "Моја фабрика", Босанско народно позориште из Зенице, "Сабирни центар" у извођењу Народног позоришта из Бања Луке и Позоришта Приједор, "Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња", Хрватско народно казалиште из Мостара), као и представу "Устав Републике Хрватске", Сатиричног казалишта Керемпух из Загреба и "Чувари твог поштења", Градског позоришта из Подгорице.

Честитамо екипи представе Хипноза једне љубави на још једном успеху!

 

О представи


Хипноза једне љубави говори о породици, одласцима, љубави према ближњима... Пред кућом шумара Ранка и његове жене учитељице Соје једне септембарске ноћи под звезданим небом одвија се радња ове необичне бајке. Њихова ћерка Мила се спрема на далек пут са младићем Мајем. Њихове комшије, пензионисани војни лекар Васа и његов син Драги, који комуницира са околином свирајући гајде, проучавају несвакидашње појаве које су задесиле мирно планинско сеоце...