Вести

ПРОЛЕЋЕ У ЗВЕЗДАРА ТЕАТРУ ПОЧИЊЕ ПРЕМИЈЕРОМ

20.03.2018.
 

За први дан пролећа спремили смо вам репертоар за април који ћемо започети још једном премијером, другом у овој години! Осама-Касаба у Њујорку је назив нове представе у режији Дарка Бајића, рађеној према роману Владимира Кецмановића, а у драматизацији Косте Пешевског и Дарка Бајића, чија премијера је заказана за 4. април.


Редитељ Дарко Бајић је овог пута окупио младу глумачку екипу, коју чине: Андрија Кузмановић, Јован Јовановић, Ива Илинчић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић.

Прва реприза овог комада је 5. априла, а Осама-Касаба у Њујорку* биће изведена још два пута предстојећег месеца - 20. и 22. априла.
*Прве фотографије из нове представе очекујте у току ове недеље.

 

ЈУБИЛЕЈ КЛАУСТРОФОБИЧНЕ КОМЕДИЈЕ


 

100. извођење „Клаустрофобичне комедије” Душана Ковачевића, такође у режији Дарка Бајића, је на репертоару Звездара театра 21. априла. Поводом премијере овог комада, 23. децембра 2015. године, Душан Ковачевић је између осталог рекао:
Клаустрофобичну комедију сам писао пре тридесет година. Писао сам је са осећањем да живимо у тескоби која се прикрива повременим отварањем прозора. Излазак из те наше тескобне куће – домовине, у земље „слободе“ – најчешће у Италију, било је осећање одласка на викенд затвореника осуђених на живот у комфорном затвору и под будним оком „једне од најбољих европских полиција“.

Из представе Клаустрофобична комедија

Глумачка екипа представиће се стоти пут у сада већ познатом саставу: Љубомир Бандовић, Невена Ристић, Марко Јанкетић/Стефан Трифуновић, Зоран Цвијановић/Стефан Трифуновић, Славко Штимац, Јована Стојиљковић/Нина Нешковић, Вања Јанкетић, Игор Грабовица/Милан Громилић.

 

„СУЗЕ СУ ОК”  СЛАВЕ ДЕСЕТ ГОДИНА


 

Сјајна Тања Бошковић као главни протагониста представе „Сузе су ОК”, рађене према истоименој књизи Мирјане Бобић Мојсиловић, прославиће овог месеца своју деценију извођења. Овај комад у режији Милана Караџића изведен је први пут крајем 2007. године, а глумачка екипа је имала мање измене, па данас, поред Тање Бошковић у представи играју: Раде Марјановић, Петар Михаиловић, Милан Цаци Михаиловић.

[gallery ids="https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/08/suze-su-ok-6.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/08/suze-su-ok-5.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/08/suze-su-ok-4.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/03/DSC_0028.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/03/DSC_0045.jpg|"]

Мирјана Бобић Мојсиловић, је поводом премијере ове представе,  између осталог рекла:
Постоје људи којима је важнија интерпретација живота од његове фактографије. То су сањари, они који се мувају у поезији и око ње, они којима је опис стварности важнији од стварности, и којима је потреба да оставе неки траг о свом постојању важнија од самог постојања. Сузе су прича о томе – о сузама, страстима, разочарењима, о песницима и њиховим музама, о песмама које никада неће бити написане, и о оној која стиже касно.

Маестрална Тања Бошковић за своју улогу каже:
Марију Калић играћу док будем могла да стојим!

За улогу у "Сузама" Тања је освојила Нушићеву награду за најбољег глумца вечери на фестивалу Нушићеви дани у Смедереву 2008, као и  награду за најбољу женску улогу на Позоришном фестивалу у Добоју 2008. Представа у целини освојила је Другу награду публике на фестивалу Нушићеви дани у Смедереву 2008.

Честитамо екипама представа Клаустрофобична комедија и Сузе су ОК на јубилејима!

 

ХИПНОЗА И КОРЕШПОДЕНЦИЈА У ДВА ТЕРМИНА ДНЕВНО


 

Овог месеца у Звездра театру смо обезбедили два термина дневно за представе за које се увек тражи карта више. Тако ће се Хипноза једне љубави и Корешподенција играти два пута дневно од 17 и 20 часова,  и то Хипноза 14. априла, а Корешподенција 15. априла. Осим за ове датуме, Хипнозу можете гледати и 12. или 17. априла. Пожурите и купите карте онлајн путем нашег сајта!

 

ИНДИГО ГОСТУЈЕ 22. АПРИЛА


 

Представа „Индиго“ у режији Бранислава Лечића, а према тексту Душка Премовића, биће изведена 22. априла од 20 часова на Новој сцени Звездара театра. Главне улоге тумаче Бранислав Лечић и две даме – Даница Максимовић и Марија Вицковић.



Драма „Индиго” је прича о животу жена у модерном друштву, њиховим страховима, интересима, циљевима и амбицијама. Две доминантне даме, Бела (Марија Вицковић) и Ана (Даница Максимовић), раде у истој канцеларији дуги низ година не знајући апсолутно ништа једна о другој. Приватни животи су им у расулу. Изгубљене су, усамљене, исцрпљене темпом и радом. Након бујице окршаја, вређања, подметања, лажних телефонских разговора, зближавају се и искрено бодре једна другу, не би ли се очувале и пребродиле свака своје проблеме. У најлепшим тренуцима се растају. Бела остаје сама, све до појаве мушкарца (Бранислав Лечић), домара и бившег робијаша, који је извлачи из зачараног круга свакодневице, нудећи јој брак.

 

ЈЕДИНСТВЕНИ ПОКЛОН ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА


 

Звездара театра од прошле године омогућава да једним поклоном на оригиналан и једноставан начин обрадујете драге људе и поклоните им нешто другачије – представу са репертоара нашег позоришта.



Поклон ваучер Звездара театра у вредности од  1.600 динара замељује се на билетарници позоришта за две карте за представе са нашег репертоара које сами одаберете, било да коштају 1000 или 800 динара. Трајање ваучера је до краја позоришне сезоне 2017/18. и не важи за посебне програме и премијере.

Ваучер можете једноставно купити на благајни Звездара театра и лично га поклонити вама драгој особи или пословним партнерима.

 

Добродошли у Звездара театар - галаксију легендарних тренутака!