Вести

МАГИЧНИ ГЛАСОВИ У ЗВЕЗДАРА ТЕАТРУ

27.03.2018.
Гласови столећа, како их најчешће називају, браћа Ратко и Радиша Теофиловић, синоћ су на сцени Звездара театра одржали концерт за пријатеље и сараднике, пред пуном салом. Чачански двојац није штедео емоције и гласове, па је у једночасовном музичком извођењу, публика била у прилици да доживи непоновљиво музичко искуство.Кроз музичко путовање на „Новој сцени” Звездара театра,  Теофиловићи су публику повели песмом „Ој, јаворе, јаворе, ти си дрво најбоље”.  Поштоваоци њихове музике су у „тајни свет нашег традиционалног наслеђа" ушли захваљујући овом аутентичном а капела двогласу.  На репертоару су се смењивале старе и нове песме из Западне и  Источне Србије, са Косова, из Македоније, са њихових претходних издања, али и неке до сада необјављене нумере.

Јединствени простор који су овог пута изабрали за свој концерт, уз посебно извођење световне музике на начин који подсећа на сакралну, синоћ је чинило ретко виђену магију театра. Избор песама и њихова интрепретација одисали су поштовањем према садашњости, прошлости и будућности, коју домаћа али и страна критика и публика наглашавају као нешто посебно на музичкој сцени.

Уз госта изненађења, хармоникаша Бобана Бјелића, музички доживљај је био потпун.Браћа Теофиловићи са својим гостом, Бобаном Бјелићем
– Тражећи нови простор и сцену учинило нам се да је тренутно Звездара театар одлична позорница за нас, пре свега због одличне организације самог театра, али и због сцене која има оптималан број места за један овакав догађај. Позоришна публика је другачија од концертне, али мислим да са нашом музиком можемо да објединимо нешто заједничко и за њу и за нас, а то је – квалитет. – истакао је Ратко Теофиловић пред београдски концерт и додао да је сваки сусрет са београдском публиком увек нови изазов, а сваки концерт другачији од претходног.

Тако је било и синоћ - другачије, емотивно, магично и јединствено!

У Звездара театру, оваг пута на сцени „Бата Стојковић”, 29.  марта од 20 часова, браћа Теофиловићи ће наступити још једном пред београдском публиком.