Вести

ДУГ АПЛАУЗ ЗА ЉУБАВ У САВАМАЛИ

16.11.2018.
 

Представа „Љубав у Савамали'' вечерас је премијерно изведена у Звездара театру. Судећи по првим коментарима Звездара театар има нову представу коју ће публика радо гледати. Прочитајте како је било на премијери и који гости су посетили Звездара театар овом приликом.


 

[gallery ids="https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00299.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00289.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00280.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00271.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00267.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00258.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00255.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00233.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00213.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00204.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/11/DSC00192.jpg|"]

Представа ,,Љубав у Савамали'' настала је по тексту Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића, а глумачку екипу представе чине Феђа Стојановић, Елизабета Ђоревска, Мина Совтић,  Бранко Видаковић, Милан Васић,  Лена Богдановић и Никола Шурбановић.

Љубав у Савамали премијерно су одгледале бројне познате личности, међу којима: Ива Штрљић, Мима Караџић, Милан Калинић, Александар Гајшек, Горчин Стојановић, Душка Јованић, Бранка Невестић и Бранислав Грујић, Дарко Бајић, Бранка Петрић, Драган Бујошевић, Јелена Триван, Александра Симић и други.

Иако је у самом фокусу представе мигрантска криза, актуелна тема која изазива бројне проблеме и патњу великог броја људи, овај комад успева да у таквој теми пронађе и нагласи оно комично и лепо што из таквих околности може да настане. ,,Љубав у Савамали'' приказује превазилажење стереотипа и различитости и победу ,,забрањене љубави''. Управо овакав приступ допао се редитељу Даријану Михајловићу.
,,Мислим да је та тема до сада обрађивана на неке начине који су прилично непримерени нама. Доста се обрађивала онако како је виде неки други народи. Али мислим да је ми овде у Србији, будући да смо сами искусили толике несреће, увек узимамо онако кроз смех, кроз шалу, кроз нешто што је нама својствено. Зато ми се и допао Иванов приступ да се тако обради ова тема и да се у ствари исприча прича и о нама, а не само о мигрантској кризи'', каже редитељ Даријан Михајловић.

Глумци Феђа Стојановић и Бранко Видаковић, као председник и заменик председника кућног савета зграде која се налази у непосредној близини мигрантског центра, већ у првој сцени својим неодољивим хумором насмејали су публику.

Забавне су биле и сталне препирке између двоје толико различитих супружника које у представи тумаче Феђа Стојановић и Елизабета Ђоревска.

За глумце Мину Совтић и Милана Васића ово је прва улога у Звездара театру. Глумица Мина Совтић тумачи лик боксерке, грубе и опасне девојке која је одрасла у Савамали. Милан Васић игра мигранта Ахмеда који на свом тешком и неизвесном путу успева да пронађе љубав, управо у недодирљивој боксерки. Будући да се лик Ахмед бави певањем, Милан Васић је у представи отпевао неколико песама, на које је публика реаговала аплаузом.

Лена Богдановић као новинарка CNN-a и Никола Шурбановић као полицајац, представили су ове типске ликове и нагласили све стереотипе у вези са њима.

Честитамо екипи представе ,,Љубав у Савамали'' на премијери!