Вести

НАГРАДА ЈОАКИМУ ТАСИЋУ У ШАПЦУ

15.04.2019.
DSC04400 700x467

Глумац Јоаким Тасић је добио награду „Залог за будућност“ на 4. Фестивалу „Позоришно пролеће“ који је организован у Шапцу од 8. до 15. априла.


Награду за „изузетно комичарско остварење у веома захтевној и стилски ризичној улози Симеона Његована у представи Корешподенција” Звездара театра” Јоакиму Тасићу је доделио новинарски жири фестивала, у чијем саставу су ове године били Теофил Панчић, Александра Ћук и Гордана Мањенчић. Признање се додељује младом глумцу коме жири предвиђа богату и успешну каријеру на основу досадашњих резултата.

На фестивалу „Позоришно пролеће“ у Шапцу у такмичарском програму је учествовало седам представа из целе Србије, по избору селектора и директора фестивала Зорана Карајића. Овогодишња селекција носи назив „Неприлагођени у класици“ јер су у фокусу били класични писци.

Представа „Корешподенција“ је настала по делу романа „Златно руно" Борислава Пекића, у драматизацији Борислава Михајловића Михиза. У Звездара театру премијерно је изведена 2018. године, у режији и сценографији Горчина Стојановића. Костиме је радила Лана Цвијановић. Причу о цинцарској породици из 19. века оживели су глумци Бранислав Лечић, Славко Штимац, Аница Добра, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић. Oва представа нас је уверила у то да преписка може бити веома занимљива и динамична театарска форма. Редитељ Горчин Стојановић ликове поставља у циркуско окружење, у коме пратимо њихове реакције на идеју најмлађег члана породице, кога тумачи глумац Јоаким Тасић, да се због љубави одрекне породичног посла и препусти слободи и узбуђењу живота у циркусу.

Глумац Јоаким Тасић је за ову улогу до сада добио неколико значајних признања-„Златно зрно” за најбољег младог глумца на 5. „Буциним данима” у Александровцу, награду „Ардалион" за најбољег младог глумца и награду Политике „Авдо Мујчиновић“ на 23. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу.

Честитамо глумцу Јоакиму Тасићу на награди „Залог за будућност“ у Шапцу!