Вести

ЈОШ НАГРАДА ЗА ХИПНОЗУ ЈЕДНЕ ЉУБАВИ

15.10.2017.
Представа Хипноза једне љубави синоћ је проглашена апсолутним победником и по оцени жирија публике и по оцени стручног жирија!

 

Хипноза једне љубави

Представа је изведена на позоришном фестивалу Театар у једном дејству у Младеновцу који траје већ 33 године. Фестивал се одржава у Центру за културу и туризам у Младеновцу.
Није било тешко то одредити јер је препуна сала и аплауз и 60, 70 додатних столица то показало, рекао је Горан Ђукић, који је предводио жири публике.

Пошто постоји једна награда, ми смо једногласно одлучили да победник 33. фестивала Театар у једном дејству буде представа Звездара театра Хипноза једне љубави Душана Ковачевића, рекао је предводник стручног жирија Братисав Петковић.

Представа је изведена петог дана фестивала, а након извођења представе, глумци су изнели своје утиске.

Аница добра је истакла:
Они који остају се заправо осећају остављено јер не иду даље. Није то ништа лоше за ове што су отишли, то је моје лично мишљење. Него је просто проблем ових других који се осећају да не знају шта ће са собом. Ја, мајка Соја, јесте лик који припада тој групи. Сад одједном јој је стао свет и сад одједном има јако много времена.

Драган Петровић Пеле је рекао:
Ја се сећам кад сам био мали и то се јасно сећам, ја сам имао једну другарицу и код деде у дворишту на Душановцу ми смо се играли и она је једног дана морала да оде са родитељима у Шведску. То је било давно када није било интернета. Ја сам био толико тужан, ја сам плакао и онда сам данима чучао у некој трави и патио. Читавог живота се сећам и то је сигурно оставило трага на мене.

Иван Михаиловић је говорио о томе како он док игра Маја, младића са друге планете, има утисак да он долази како би објаснио породици да су сви они заправо здрави и да је све у реду. Тај неко ко треба да нам помогне је у нама самима, према његовом мишљењу то је питање одлуке.

Урош Јаковљевић је истакао да бол постоји код сваког одласка и да то јесте ситуација са којом треба наћи начина да се помиримо.

За крај је Нина Јанковић говорила о томе да ова љубав није имагинарна него је стварна, Мај за њу постоји и та планета са које је стварна колико и ова наша.

 

Hipnoza jedne ljubavi

 

Представа Хипноза једне љубави се са успехом изводи у Звездара театру од прошле сезоне. Представа је већ награђена многим важним наградама.

 

О представи


Хипноза једне љубави говори о породици, одласцима, љубави према ближњима... Пред кућом шумара Ранка и његове жене учитељице Соје једне септембарске ноћи под звезданим небом одвија се радња ове необичне бајке. Њихова ћерка Мила се спрема на далек пут са младићем Мајем. Њихове комшије, пензионисани војни лекар Васа и његов син Драги, који комуницира са околином свирајући гајде, проучавају несвакидашње појаве које су задесиле мирно планинско сеоце...


 

Прочитајте више о представи Хипноза једне љубави.