Вести

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЈОАКИМУ ТАСИЋУ

30.11.2018.
Joakim Tasic_nagrada 2 1 e1543569221700

Награда Ардалион за најбољег младог глумца и награда Политике „Авдо Мујчиновић” уручене су синоћ, 29. новембра, глумцу Јоакиму Тасићу након представе Корешподенција на сцени Звездара театра. Јоаким је ове награде освојио на 23. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу који је одржан од 5. до 12. новембра.


Јоаким у представи ,,Корешподенција'' тумачи лик младог газде Симеона Његована. Жири 23. Југословенског позоришног фестивала који су чинили Ленка Удовички, Драгана Варагић, Слободан Обрадовић, Дарио Харјачек и Јанко Љумовић, једногласно је донео одлуку да је Јоаким најбољи млади глумац фестивала.

,,Јоаким Тасић показао је зрелост и вештину у поигравању са захтевном епистоларном формом драмског текста. Са лакоћом и сигурношћу градио је комичну трансформацију Симеона Његована, младог газде’’, пише у образложењу жирија.

Награде су Јоакиму Тасићу на сцени Звездара театра доделиле Драгана Варагић, глумица и чланица жирија 23. Југословенског позоришног фестивала, a испред „Политике” Зорица Карановић, извршни координатор Дирекције.

Поводом награда које добио Јоаким Тасић је истакао:

Награде, које сам добио за улогу Симеона Његована, су ми важне, јер ми дају потврду да оно што радим комуницира са публиком, на начин на који бих ја хтео. То ми говори да сам на добром путу, да улога све више постаје део мене (никад у потпуности), што значи да заједно растемо. А то све не би било могуће без колега који несебично деле са мном тренутке и емоције, без Звездара театра који брине о глумцу, без редитеља, а ништа без Борислава Пекића и Михиза који су то написали. Хвала им. - рекао је Тасић.

За ову улогу Јоаким је добио и награду ,,Златно зрно'' на петом позоришном фестивалу ,,Буцини дани'' који је одржан од 12. до 17.јуна у Александровцу.

Представу ,,Корешподенција'' можете погледати 1. и 7. децембра у Звездара театру.

Честитамо Јоакиму Тасићу на награди!