Vesti

ЗЛАТНО ЗРНО БРАНИСЛАВУ ЛЕЧИЋУ И ЈОАКИМУ ТАСИЋУ

 

Пети позоришни фестивал „Буцини дани” који се традиционално одржава у Александровцу, ове године је окупио пет комада у такмичарском делу, који су се надметали за престижну награду „Златно зрн0”.  Бранислав Лечић и Јоаким Тасић, који у представи Корешподенција Звездара театра тумаче улоге унука и деде, добили су „Златно зрно” за најбољу мушку улогу, односно за најбољег младог глумца.

 

 

Стручни жири у саставу Мира Бањац, Љиљана Стјепановић и Горан Султановић донео је одлуку о додели „Златних зрна” овогодишњим најбољим глумцима.

„Златно зрно” за најбољу мушку улогу додељено је Браниславу Лечићу за улогу Симеона Његована Лупуса у представи „Корешподенција” , Борислава Пекића и Борислава Михајловића Михиза у режији Горчина Стојановића.

У одлуци жирији се наводи да је „Бранислав Лечић централну личност представе донео на значајан начин креирајући једну велику улогу која је доминирала сценом.”

Јоакиму Тасићу припало је „Златно зрно” за најбољег младог глумца, за улогу младог газде Симеона Његована у „Корешподенцији”, а жири је своју одлуку образложио речима:
„Овај млади глумац показао је невероватну сигурност у креирању лика са разумевањем једне компликоване улоге и изношењем исте у богатом и прецизном сценском говору.”

 

Корешподенција је на недавно завршеном међународном фестивалу Театар фест „Петар Кочић” однела чак три награде. За улогу Милице Његован у овој представи, награду за најбољу женску улогу добила је Аница Добра, док је за режију ове представе награђен Горчин Стојановић. Награду за најбољу мушку улогу, добио је и Бранислав Лечић за улогу Симеона Његована Лупуса.

Корешподенција је своју премијеру у Звездара театру имала 1. фебруара и од тада је низала награде: за најбољу представу, најбољу мушку и жеснку улогу, најбољу режију. Све награде можете пронаћи овде.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЈОАКИМУ ТАСИЋУ

  Награда Ардалион за најбољег младог глумца и награда Политике „Авдо Мујчиновић” уручене су синоћ, 29. новембра, глумцу Јоакиму Тасићу након представе Корешподенција на сцени Звездара театра. Јоаким је ове награде освојио на 23. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу који…

Детаљније

НАГРАДЕ ЈОАКИМУ ТАСИЋУ У УЖИЦУ

  Глумац Јоаким Тасић је добио награду Ардалион за најбољег младог глумца и награду Политике ,,Авдо Мујчиновић” за улогу Симеона Његована у представи ,,Корешподенција” на 23. Југословенском позоришном фестивалу који је одржан у Ужицу од 5. до 12. новембра.  …

Детаљније

КОРЕШПОДЕНЦИЈИ ТРИ НАГРАДЕ У ВРШЦУ

  Представа Корешподенција, Борислава Пекића и Борислава Михаjловића Михиза у режији Горчина Стојановића, добила је три признања на управо завршеном Међународном позоришном фестивалу „Вршачка позоришна јесен”. Аница Добра је проглашена за најбољу глумицу фестивала, Бранислав Лечић је добио награду за најбољег…

Детаљније