Вести

НАГРАДЕ ЗА КОРЕШПОДЕНТЕ У БАЊА ЛУЦИ

12.06.2018.
 

Екипа представе „Корешподенција" селектована је за међународни фестивал Театар фест „Петар Кочић" који се завршио синоћ уручењем награда. За улогу Милице Његован у овој представи, награду за најбољу женску улогу добила је Аница Добра, док је за режију ове представе награђен Горчин Стојановић. Награду за најбољу мушку улогу, добио је и Бранислав Лечић за улогу Симеона Његована Лупуса.




Честитамо екипи представе!


О представи „Корешподенција"

Комад „Корешподенција" Борислава Пекића, у драматизацији Борислава Михајловића Михиза и режији Горчина Стојановића премијерно је изведен 1. фебруара 2018. године на сцени „Данило Бата Стојковић" Звездара театра.

Глумачку екипу чине Бранислав Лечић (Симеон Његован, Лупус, деда), Славко Штимац (Симеон Његован, Хаџија, син Лупусов), Аница Добра (Милица Његован, Хаџијина жена), Јоаким Тасић (Симеон Његован, млади газда), Јелена Ступљанин (Јулијана, Јулишка Толнај) и Бранко Видаковић (више улога).

Михизова драматизација четвртог тома Пекићевог „Златног руна", чија радња се дешава с краја 1847. и почетком 1848. године у средишту има „цинцарску породицу која се претвара у значајну трговачко-чаршијску српску фирму Симеон Његован и син". Односи у овој имућној породици, послови у њиховој фирми, унук који се заљубио у циркуску играчицу и коњокротитељку, главна су тема комада. Радња се дешава у Београду и Бечу пре и за време Мађарске буне, а дијалоге и монологе су заменили писма и телеграми.


 

Интересовање за ову представу је изузетно велико! Следећа извођења представе су 15. јуна на фестивалу „Буцини дани” у Александровцу,  у Сомбору на Позоришном маратону 16. јуна, београдска публика ће моћи да је погледа 22.6. а затим ће представа бити изведена  27. јуна у Тивту, на фестивалу „Пургаторије”.