Vesti

КОРЕШПОДЕНЦИЈА НА ПЕТ ПОЗОРИШНИХ ФЕСТИВАЛА

 

Представа Корешподенцијa ће у јуну гостовати на чак пет позоришних фестивала у земљи и региону! Корешподенти – Бранислав Лечић, Аница Добра, Славко Штимац, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић ће се у наредном периоду представити публици у Бања Луци, Загребу, Алексaндровцу, Сомбору и Тивту!

 

 

8. јуна  Корешподенција Борислава Пекића и Борислава Михајловића Михиза, у режији Горичина Стојановића, гостује у Позоришту Приједор, док ће се 9. јуна овај комад играти на 21. Театар фесту „Петар Кочић” у Бања Луци, који се ове године одржава под слоганом „Мит и стварност“.

 

Позориште „Керемпух” из Загреба биће домаћин 42. Данима сатире Фадила Хаџића. у оквиру којих ће 10. јуна на репертоару бити и Корешподенција. На овом фестивалу пријављено је више од 70 представа, а селектори су изабрали  дванаест наслова из Хрватске, Словеније, Италије и Србије. Дани сатире се одржавају од 5. до 21. јуна.

 

Публика у Александровцу ће бити у прилици да погледа Корешподенцију 15. јуна на традиционалним „Буциним данима”, који се ове године одржавају под слоганом „Време које се руга разуму“,  од 12. до 17. јуна. Биће то мали јубилеј позоришног фестивала, који се ове године одржава по пети пут. Жири који ће чинити Мира Бањац и Горан Султановић одлучиваће о наградама „Златно зрно“, и то за најбољу мушку и женску улогу, младог глумца, глумачку бравуру, као и награду „Милосав Буца Мирковић“ за глумачко остварење фестивала.

 

У оквиру 26. Позоришног маратона у Сомбору, под слоганом „Међу јавом и мед сном”, Корешподенција ће бити изведена 16. јуна у Народном позоришту Сомбор. Овогодишњу селекцију обележиће махом комедије, а сомборској публици представиће се и позоришни ансамбли из Ужица, Кикинде, Суботице, Загреба…

 

27. јуна корешподенти завршавају своје јунско путовање у Тивту, пред тамошњом публиком, на 13. Фестивалу Медитеранског театра Пургаторије, а потом идемо на летњу паузу.

 

Чекамо вас од октобра у Звездара театру, а видимо се и широм Србије и региона!

 

Признања

Корешподенција је премијерно изведена 1. фебруара ове године, на сцени Данило Бата Стојковић, Звездара театра. Прво признање стигло је на 23. Глумачким свечаностима „Миливоје Живановић” у Пожаревцу, када је Аница Добра освојила награду стручног жирија за најбољег глумца вечери и награду публике Статуета „Спомен на глумца“, за улогу Милице Његован.Уследила је награда за најбољу представу у целини по оцени стручног жирија, на 35. Позоришном фестивалу „Нушићеви дани” у Смедереву, на којима је и Аница Добра проглашена за глумицу вечери!

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП: ФИЛИП ХАЈДУКОВИЋ

  У Звездара театру тумачи улогу Феликсовог сина у новој представи „Феликс“. Омиљени јунак из приче му је Робин Худ. Сматра да позориште ствара осећај да истина може све да сруши, али баш зато што је тај осећај кратког даха…

Детаљније

НАГРАДА ЈОАКИМУ ТАСИЋУ У ШАПЦУ

  Глумац Јоаким Тасић је добио награду „Залог за будућност“ на 4. Фестивалу „Позоришно пролеће“ који је организован у Шапцу од 8. до 15. априла.     Награду за „изузетно комичарско остварење у веома захтевној и стилски ризичној улози Симеона…

Детаљније

НОВИ ТЕРМИН ЗА 150. ВОЗ

  Јубиларно 150. извођење представе „Воз” које због болести глумца није одиграно 7. априла, одиграће се 21. априла у 20 часова.     Сви који су имали улазнице за 7. април, за извођење које је отказано, те улазнице могу да…

Детаљније