Vesti

КОРЕШПОДЕНЦИЈА НА ПЕТ ПОЗОРИШНИХ ФЕСТИВАЛА

 

Представа Корешподенцијa ће у јуну гостовати на чак пет позоришних фестивала у земљи и региону! Корешподенти – Бранислав Лечић, Аница Добра, Славко Штимац, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић ће се у наредном периоду представити публици у Бања Луци, Загребу, Алексaндровцу, Сомбору и Тивту!

 

 

8. јуна  Корешподенција Борислава Пекића и Борислава Михајловића Михиза, у режији Горичина Стојановића, гостује у Позоришту Приједор, док ће се 9. јуна овај комад играти на 21. Театар фесту „Петар Кочић” у Бања Луци, који се ове године одржава под слоганом „Мит и стварност“.

 

Позориште „Керемпух” из Загреба биће домаћин 42. Данима сатире Фадила Хаџића. у оквиру којих ће 10. јуна на репертоару бити и Корешподенција. На овом фестивалу пријављено је више од 70 представа, а селектори су изабрали  дванаест наслова из Хрватске, Словеније, Италије и Србије. Дани сатире се одржавају од 5. до 21. јуна.

 

Публика у Александровцу ће бити у прилици да погледа Корешподенцију 15. јуна на традиционалним „Буциним данима”, који се ове године одржавају под слоганом „Време које се руга разуму“,  од 12. до 17. јуна. Биће то мали јубилеј позоришног фестивала, који се ове године одржава по пети пут. Жири који ће чинити Мира Бањац и Горан Султановић одлучиваће о наградама „Златно зрно“, и то за најбољу мушку и женску улогу, младог глумца, глумачку бравуру, као и награду „Милосав Буца Мирковић“ за глумачко остварење фестивала.

 

У оквиру 26. Позоришног маратона у Сомбору, под слоганом „Међу јавом и мед сном”, Корешподенција ће бити изведена 16. јуна у Народном позоришту Сомбор. Овогодишњу селекцију обележиће махом комедије, а сомборској публици представиће се и позоришни ансамбли из Ужица, Кикинде, Суботице, Загреба…

 

27. јуна корешподенти завршавају своје јунско путовање у Тивту, пред тамошњом публиком, на 13. Фестивалу Медитеранског театра Пургаторије, а потом идемо на летњу паузу.

 

Чекамо вас од октобра у Звездара театру, а видимо се и широм Србије и региона!

 

Признања

Корешподенција је премијерно изведена 1. фебруара ове године, на сцени Данило Бата Стојковић, Звездара театра. Прво признање стигло је на 23. Глумачким свечаностима „Миливоје Живановић” у Пожаревцу, када је Аница Добра освојила награду стручног жирија за најбољег глумца вечери и награду публике Статуета „Спомен на глумца“, за улогу Милице Његован.Уследила је награда за најбољу представу у целини по оцени стручног жирија, на 35. Позоришном фестивалу „Нушићеви дани” у Смедереву, на којима је и Аница Добра проглашена за глумицу вечери!

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ДЕЈАН ПЕЈОВИЋ: ВРЕМЕ РАДИ ЗА ЗВУК

  Композитор Дејан Пејовић је на фестивалу „Златна Вила“ у Приједору добио награду за најбољу ауторску музику за представу Звездара театра „Осама-Касаба у Њујорку“. У овом позоришту је радио и музику за представу „Феликс“, у режији Дарка Бајића. Дипломирао је…

Детаљније

НЕДЕЉА ЛИЦАУЛИЦЕ ЗАВРШЕНА У ЗВЕЗДАРА ТЕАТРУ

  Поводом недеље часописа Лицеулице која је трајала од 20. до 26. маја, запослени Звездара театра и глумац Александар Ђурица синоћ су помогли у продаји часописа пре почетка представе.     Организација Лицеулице је ове године прославила девети рођендан у…

Детаљније

ОТКАЗАНА ГЕНЕРАЛНА ПРОБА САМОУБИСТВА

    Представа „Генeрална проба самоубиства” која је требало да се изведе вечерас је отказана. Представа ће се одиграти 1. јуна. Карте које сте имали за отказано извођење 25.5. можете искористити у новом термину. Хвала на разумевању.

Детаљније