Вести

НУШИЋЕВИ ДАНИ: АНИЦА ДОБРА ГЛУМИЦА ВЕЧЕРИ!

24.04.2018.

Аница Добра је изабрана за глумицу вечери на 35. Позоришном фестивалу Нушићеви дани у Смедереву. Аница је ово призенање добила за лик Милице Његован, који тумачи у представи „Корешподенција”, а чија премијера је у Звездара театру изведена 1. фебруара.

 



Аница Добра, као Милица Његован

Представом Корешподенција, Борислава Пекића и Борислава Михаловића Михиза у режији Горчина Стојановића отворен је 35. Позоришни фестивал Нушићеви дани  у Смедереву. У представи поред Анице Добре играју и Бранислав Лечић, Славко Штимац, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видковић.

На конференцији за медије поводом премијере Корешподенције, Аница је цитарала део свог текста: „да код нас у Србији жена не живи као метла у остави, да се вади само када кућу треба чистити, и пајати а после опет у мрак тура, ја бих можда нешто и знала, овако…“ А затим додала да Милица Његован јесте некакав стуб породице, где је Лупус (Бранислав Лечић) некакав Корлеоне из Кума. Структура породице је таква да се сви јако добро држе и та Милица је и као некакав будилник који или звони или зуји или звоца, или зановета или забавља или заповеда или заводи, у смислу, ред…
Фестивал "Нушићеви дани" посвећен највећем српском комедиографу и његовим свевременским делима, а ове године се одржава до 28. априла у Центру за културу Смедерево.

Сјајно извођење екипе Корешподенције публика у Смедереву је поздравила великим плаузом!

Честитмо Аници на награди!

На репертоару Звездара театра Корешпденцију можете погледати 16. и 26. 5. од 19.30.

Улазнице можете купити онлајн, на билетарници позоришта или на неком од продајних места Тикетлајн, Евентим, Клуб љубитеља позоришта.

На друштвеним мрежама Facebook и Instаgrаm можете пратити дешавања у позоришту.