Вести

ДАНИ МИЛИВОЈА ЖИВАНОВИЋА: АНИЦА ДОБРА ГЛУМИЦА ВЕЧЕРИ

31.03.2018.


 
Аница Добра је изабрана за глумицу вечери од стране стручног и жирија публике на отварању овогодишњих Глумачких свечаности „Миливоје Живановић” у Пожаревцу. Аница је ово призенање добила за лик Милице Његован, који тумачи у представи „Корешподенција”, а чија премијера је у Звездара театру изведена 1. фебруара.

 





 
Овом наградом, Добра је аутоматски ушла у конкуренцију за велику награду 23. Глумачких свечаности – статуету са ликом Миливоја Живановића.


Поводом премијере представе „Корешподенција”, Аница Добра је између осталог на конференцији за медије истакла:


Кад причамо о савремености коју је помињао Лека, рећићу један део мог текста : да код нас у Србији жена не живи као метла у остави, да се вади само када кућу треба чистити, и пајати а после опет у мрак тура, ја бих можда нешто и знала, овако…“ Милица Његован јесте некакав стуб породице, где је Лупус некакав Корлеоне из Кума. Структура породице је таква да се сви јако добро држе и та Милица је и као некакав будилник који или звони или зуји или звоца, или зановета или забавља или заповеда или заводи, у смислу, ред…




Традиционалне Глумачке свечаности „Миливоје Живановић", отворене су 30. марта у Пожаревцу, представом Б. Пекића и Б. Михајловића Михиза „Корешподенција“, у режији Горчина Стојановића.



Глумачке свечаности „Миливоје Живановић” посвећене су барду југословенског глумишта Миливоју Живановићу, рођеном Пожаревљанину, који је глумачку каријеру започео у путујућим трупама. Његов почетак бављења глумом везује се за путујуће позориште у Србији 1919. године. Био је члан Српског народног позоришта у Новом Саду 1923, у Скопљу 1928, и Београду 1932. године. Са успехом је играо трагичне и комичне ликове.