Вести

НОВИ БЛОГ ПОСТ: ИВА ИЛИНЧИЋ И АМАР ЋОРОВИЋ

19.06.2018.
 

Ива Илинчић и Амар Ћоровић су студенти треће године глуме у класи професора Драгана Петровића Пелета. За блог Звездара театра написали су своје утиске о позоришту, његовом значају, привилегији да буду његов део, како је изгледао рад на представи Осама-Касаба у Њујорку, за коју им је позив упутио редитељ Дарко Бајић.  Ива у овом комаду тумачи лик Милице, а Амар лик Баје, Миличиног сина. Преносимо вам део нашег новог блог поста, а цео текст можете прочитати овде...


  

 

„Шанса коју нам је редитељ Дарко Бајић, уједно и наш професор на академији пружио је заиста велика привилегија. И бити део овога, заједно са колегама Андријом Кузмановићем, Бранком Јанковићем, Исидором Симијоновић и класићем Јованом Јовановићем нас је само подсетило на то колико је заправо позориште важно и колико су те даске заиста даске које живот значе.

На сцени се одиграва живот, свакоме врло добро познат. У позоришту се рађају емоције… знате да је представа добра кад одете кући и не престајете да мислите о томе што сте погледали. Кад вас емотивно узбуди, помери на било који начин. Натера на размишљање. Због тога је позориште важно. Оно мења, насмејава или погађа до суза, пружа потпуну изолацију из стварног живота на сат и по, два. То људи воле. Да забораве на свет око себе и упливају са глумцима у нешто ново и заједничко – а истинито."

 

Потребан је неки чудан састојак да би се с екипом из представе што боље разумео и просто што боље функционисао на сцени. Ми смо то у представи Осама- касаба у Њујорку заиста створили.


 

Нова рубрика - „Кроз Звездарин телескоп”


Овог лета Звездара театар вас води кроз јединствено путовање на ком ће вам друштво правити писци, глумци, редитељи, као и запослени у нашем позоришту, у новој рубрици „Кроз Звездарин телескоп” ! Завирите кроз наш телескоп и сазнајте шта наше звезде воле да читају, који су им скривени таленти, како виде позоришну сцену у Србији, које стихове и писце најчешће цитирају и која места вам препоручују да посетите. До сада смо вас упознали са писцем Владимиром Ђурђевићем, као и глумцем Стефаном Радоњићем. Пратите нас и током лета, спремили смо вам још занимљивих прича из наше галаксије легендарних тренутака!