Вести

ОКТОБАРСКА ПУТОВАЊА И ГОСТОВАЊА

24.09.2018.
 

Октобар ће бити месец фестивала, на којима ће гостовати екипа представе „Корешподенција”, али и месец у ком ће Звездара театар угостити најпре глумце Сатиричког позоришта Керемпух, са представом  Устав републике Хрватске, а потом и Рамба Амадеуса који у последњих неколико година изводи своје „Вече гломазне поезије” на сцени нашег позоришта. Након великог успеха једног од најхрабријих филмова новог миленијума, „Устав Републике Хрватске“ стиже и са позорнице Сатиричког казалишта Керемпух - представа ће бити изведена 16. октобра, у 19.30 на Сцени Данило Бата Стојковић. Вече гломазне поезије одржаће се 25. октобра.


  

Звездара театар ће 16. октобрa угостити екипу Сатиричког казалишта Керемпух из Загреба, са представом Устав републике Хрватске, Анте Томића и Рајка Грлића, у режији Винка Брешана. У представи играју: Борко Перић, Никша Бутијер, Ана Марас Хармандер, Дамир Пољичак, Матија Шакороња, Ведран Мликота / Хрвоје Кечкеш.

Професор Вјеко живи у центру Загреба с Хрвојем, непокретним оцем, некадашњим усташким официром. Вјекин ужитак су ноћне шетње када, обучен као жена, лута градом. У једној од тих шетњи претуче га група младића. У болници га препозна Маја, медицинска сестра која живи у подруму његове зграде. Од тога тренутка Маја почиње да се брине о њему и његовом оцу. Заузврат Вјеко Мајином мужу, полицајцу Анти, помаже да припреми испит из Устава Републике Хрватске… Тако почиње ова прича о љубави и мржњи, прича о четворо врло различитих људи које је судбина изненада учинила међусобно зависним…

 

Вече гломазне поезије


 

25. октобра гост Звездара театра биће Рамбо Амадеус који пар година уназад у јесен изводи своје Вече гломазне поезије на сцени нашег позоришта. О овој јединственој вечери, сам Рамбо каже:
Вече гломазне поезије код публике изазива сасвим помешана осећања. Салве смеха, скандирање, громогласни аплаузи али и туга и забринутост мјешају се стварајући врхунски напитак, створен по древном рецепту пропорционалног мијешања жучи и меда. Хит.

  

Корешподенција на четири позоришна фестивала


 

Представа Корешподенцијa ће у октобру гостовати на чак четири позоришна фестивала у земљи! Корешподенти – Бранислав Лечић, Аница Добра, Славко Штимац, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић ће се у наредном периоду представити публици у Крагујевцу, Зајечару, Младеновцу и Вршцу!
10. октобра, корешподенти ће учествовати на Јоаким интерфесту у Крагујевцу , а потом на Данима Зорана Радмиловића 18. октобра у Зајечару. Фестивал Театар у једном дејству који се традиционално одржава у Младеновцу, угостиће екипу Корешподенције 21. октобра, а октобарска путовања се завршавају на Вршачкој позоришној јесени, 22. октобра.

 

Воз и Хипноза у Новом Саду


 

Екипа вишеструко награђиване представе „Хипноза једне љубави”, Душана Ковачевића, 28. септембра у 20 часова ће гостовати у Новом Саду у Позоришту младих. У протеклој сезони представе Звездара театра су гостовале 12 пута на сцени Позоришта младих, а у организацији новосадског Билет сервиса.Двојац представе Воз, рађене према роману Кормака Макартија, Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић, такође ће гостовати у Новом Саду 21. октобра.

Карте за представе су доступне на новосадском Билет сервису.