Вести

ЗОРАНОВ БРК АНИЦИ ДОБРОЈ

21.10.2018.
 

На 27. Данима Зорана Радмиловића који се традиционално одржавају у Зајечару, Аница Добра је добила „Зоранов брк” за најбољу глумицу. Аница је ово признање добила за лик Милице Његован, који тумачи у представи „Корешподенција”, а чија премијера је у Звездара театру изведена 1. фебруара.


 Представа Корешподенција, Борислава Пекића и Борислава Михаловића Михиза у режији Горчина Стојановића, поред Анице Добре окупља сјајну глумачку екипу: Бранислава Лечића, Славка Штимца, Јоакима Тасића, Јелену Ступљанин и Бранка Видковића.
„Зна се, макар међу нама глумцима колико је ова награда битна, вољена и колико свако жели да је добије” - истакла је Аница Добра на медијској конференцији после представе. (извор Блиц)

На конференцији за медије поводом премијере Корешподенције, Аница је цитарала део свог текста: „да код нас у Србији жена не живи као метла у остави, да се вади само када кућу треба чистити, и пајати а после опет у мрак тура, ја бих можда нешто и знала, овако…“ А затим додала да Милица Његован јесте некакав стуб породице, где је Лупус (Бранислав Лечић) некакав Корлеоне из Кума. Структура породице је таква да се сви јако добро држе и та Милица је и као некакав будилник који или звони или зуји или звоца, или зановета или забавља или заповеда или заводи, у смислу, ред…

Аници је ово први Зоранов брк, а за улогу Милице Његован припале су јој и следеће награде: Награда стручног жирија за најбољег глумца вечери, као и награда публике Статуета „Спомен на глумца“ глумцу вечери на 23. Глумачким свечаностима „Миливоје Живановић“ у Пожаревцу, награда за глумца вечери на „Нушићевим данима“ у Смедереву, награда за најбољу женску улогу на 21. Театар фесту „Петар Кочић“ у Бања Луци и награда „Иво Сердар” за улогу најбоље прихваћену од публике, на 42. Данима сатире Фадила Хаџића у Загребу.

Честитамо Аници на још једном признању!