Вести

ЗЛАТНО ЗРНО БРАНИСЛАВУ ЛЕЧИЋУ И ЈОАКИМУ ТАСИЋУ

18.06.2018.
 

Пети позоришни фестивал „Буцини дани” који се традиционално одржава у Александровцу, ове године је окупио пет комада у такмичарском делу, који су се надметали за престижну награду „Златно зрн0”.  Бранислав Лечић и Јоаким Тасић, који у представи Корешподенција Звездара театра тумаче улоге унука и деде, добили су „Златно зрно” за најбољу мушку улогу, односно за најбољег младог глумца.


  

Стручни жири у саставу Мира Бањац, Љиљана Стјепановић и Горан Султановић донео је одлуку о додели „Златних зрна” овогодишњим најбољим глумцима.

„Златно зрно” за најбољу мушку улогу додељено је Браниславу Лечићу за улогу Симеона Његована Лупуса у представи „Корешподенција” , Борислава Пекића и Борислава Михајловића Михиза у режији Горчина Стојановића.

У одлуци жирији се наводи да је „Бранислав Лечић централну личност представе донео на значајан начин креирајући једну велику улогу која је доминирала сценом.”

Јоакиму Тасићу припало је „Златно зрно” за најбољег младог глумца, за улогу младог газде Симеона Његована у „Корешподенцији”, а жири је своју одлуку образложио речима:
„Овај млади глумац показао је невероватну сигурност у креирању лика са разумевањем једне компликоване улоге и изношењем исте у богатом и прецизном сценском говору.”


 

Корешподенција је на недавно завршеном међународном фестивалу Театар фест „Петар Кочић” однела чак три награде. За улогу Милице Његован у овој представи, награду за најбољу женску улогу добила је Аница Добра, док је за режију ове представе награђен Горчин Стојановић. Награду за најбољу мушку улогу, добио је и Бранислав Лечић за улогу Симеона Његована Лупуса.

Корешподенција је своју премијеру у Звездара театру имала 1. фебруара и од тада је низала награде: за најбољу представу, најбољу мушку и жеснку улогу, најбољу режију. Све награде можете пронаћи овде.