Вести

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ ГЛУМАЧКО ОСТВАРЕЊЕ И ЗОРАНОВ БРК ЗА НАТАШУ НИНКОВИЋ

21.10.2021.
natasa ninkovic_sorele_jakov

Награду за најбоље глумачко остварење и признање „Зоранов брк” за најбољег глумца вечери на 30. Фестивалу „Дани Зорана Радмиловића” припали су Наташи Нинковић за улогу Нере, у комаду "Тре сореле" Стевана Копривице, у продукцији нашег позоришта.


Фото: Јаков Симовић

Након што јој је уручено признање "Зоранов брк", на завршној вечери фестивала жири је донео једногласну одлуку којом је награда за најбоље глумачко остварење припало Наташи Нинковић.

 „Ово је заиста велика част! Сваки глумац пожели да на свом глумачком путу има Зоранов брк да му се смеши и на крају самог „Зорана" да те инспирише и мало потпомогне да не поклекнеш у даљем раду!", рекла је глумица поводом признања.

„Тре сореле” су након девете година обновљене на сцени „Звездара театра” у режији Милана Караџића, са готово идентичном глумачким екипом из првобитне поставе - Наташа Нинковић игра Неру, Слобода Мићаловић Розу, Ана Франић Бјанку, Милутин Мима Караџић тумачи лик Марка, Драган Петровић Пеле је Јојо. Ново име је Александар Радојичић који уместо Андрије Милошевића игра Дамјана.

Овај комад заснован је на бокешкој легенди о три сестре које иза зидова своје куће целог живота чекају љубав свог живота.