Вести

УРУЧЕН ПРИХОД ОД ВЕЧЕРИ ПОЕЗИЈЕ МАТИЈЕ БЕЋКОВИЋА

05.06.2021.
matija_urucenje 700x467

Приход који је остварен на вечери поезије Матије Бећковића крајем прошле године, директор Звездара театра Душан Ковачевић и песник Матија Бећковић данас су у Звездара театру уручили новоизабраном митрополиту црногорско-приморском, Јоаникију. Приход је намењен за обнову капеле патријарха Гаврила Дожића.


Фото: Јаков Симовић


„Господин Бећковић је 24 пута одржао вечери поезије увек пред препуном салом, занимљиво је да од те давне 1997. године па до данас интересовање  бивало све веће тако да смо у шали говорили да би било добро да вече поезије организујемо на стадиону. Ове вечери су и доказ да наш народ воли поезију и песнике, са пажњом га слушају многе генерације... Данас нам је велика част што је митрополит Јоаникије први пут званично у јавности баш у Звездара театру и што могу да му пожелим све најбоље у његовом великом и светом раду у Црној Гори...„ рекао је између осталог Душан Ковачевић.

Бећковић је објаснио коме уручује средства:

„Приход смо наменили за обнову капеле патријарха Гаврила Дожића у Врујицима у Морачи. Мени је велико задовољство и захваљујем се Душану Ковачевићу и Звездара театру што чине да један песник може да буде чак и добротвор.“


Митрополит црногорко-приморски Јоаникије захвалио се академицима и Зевздара театру на прилогу који  је пркупљен од љубитеља поезије.

Вече са Матијом је традиционални добротворни програм који Матија Бећковић одржава у Звездара театру више од 20 година. Свих претходних година приход је дарован онима којима су помоћ и подршка били потребни.