Вести

„ТРЕ СОРЕЛЕ“ ПОНОВО НА СЦЕНИ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

27.12.2019.
18A1581 700x467

Представа „Тре сореле“ по тексту Стевана Копривице у режији Милана Караџића биће обновљена почетком фебруара следеће године у Звездара театру. Пробе су почеле пре неколико дана.


Фото: Зоран Илић

Премијерно, представа је изведена 6. новембра 2004. године и на репертоару је била све до 2011. године. До сада је изведена 125 пута и на сваком извођењу седишта су била испуњена до последњег места. Због тога је и екипа одлучила да обнови ову представу, у истом глумачком саставу.

Три сестре су Наташа Нинковић, Ана Франић и Слобода Мићаловић, а у екипи су и Драган Петровић Пеле, Милутин Мима Караџић и Александар Радојичић.

Представа је инспирисана легендом из Боке о три сестре које су у једној кући у Прчњу провеле цео свој живот неудате, чекајући и сањајући свог капетана.

„Тре сореле видим као драму затворене мале средине у којој су све људске жеље, потребе и слободе спутане. Дозвољено је само оно што је прописано званичним црквеним и малограђанским канонима и регулама. Тре сореле проводе своју младост оковане строгим правилима која им намеће брат, оловним небом и бескрајним морем. Док се однекуд не појави млади странац“, каже редитељ Милан Караџић.