Вести

ПРЕМИЈЕРНИ АПЛАУЗ ЗА СПОРТСКО СРЦЕ

04.12.2021.
JAK02350

Јубиларну 90. премијеру Звездара театра публика је наградила громогласним аплаузом и овоацијама за екипу „Спортског срца“. Комад Ђорђа Милосављевића у режији Милана Караџића, премијерно је изведен вечерас на сцени „Данило Бата Стојковић“. Публика је овацијама поздравила глумачку екипу коју чине: Милутин Мима Караџић, Нина Нешковић, Александар Ђурица, Нела Михаиловић и Никола Шурбановић.
Међу званицама су између осталих били и Јована и Жељко Јоксимовић, Бранка Невестић и Бранислав Грујић, глумице Наташа Нинковић, Лена Богдановић, Ана Франић, Марија Вицковић и Оливера Викторовић, Драган Бјелогрлић, Франо Ласић, новинарке Мира Адања Полак, Јелена Гајшек и Симонида Миљковић, Инспектор Блажа, Бошко Јаковљевић, балерина Дрина Пешић, директор подгоричког „Градског позоришта“, Душан Ковачевић.

Милутин Мима Караџић, који у комаду тумачи лик Бранка Мацуре, каже да је сигуран да ће представа бити јако гледана и истакао колико је задовољан да је изашла још једна премијера у његовој „позоришној кући“.

Нина Нешковић која у представи игра Мају, ћерку Бранка Мацуре, каже да је екипа направила много лепу енергију. „Срећна сам да позориште живи у овим тешким временима и да ће ово бити топла, људска прича коју ће и публика осетити.“, додала је Нина.

Сценографију за нову представу је радио Борис Максимовић, костомограф је Драгица Лаушевић, а композитор Владимир Петричевић.

Након вечерашње премијере, репризе „Спортског срца“ заказане су за 7, 22. и 24. децембар.

sportsko _jakov