Вести

ЛАНСИРАЊЕ МЕЂУ ЗВЕЗДЕ: ПОЗОРИШТЕ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ

02.08.2019.
67126207_2135669186541927_2948739105925627904_n

Непуних годину дана од оснивања Звездара театра, лета 1985. године, у овом позоришту је отворена још једна сцена и то под ведрим небом! Летња сцена Звездара театра понудила је публици богат музички, позоришни и филмски програм током целог лета. Велики број посетилаца уживао је у јединственој сцени под звездама.


Оно што ту сцену додатно чини посебном је чињеница да су је запослени у Звездара театру створили сами. У чишћењу и преуређивању баште позоришта, која је раније била запуштена, учествовали су благајници, организатори програма, глумци...сви они који су свакодневно улагали много труда и енергије да ново, тек отворено позориште ухвати залет. Радне акције која је организована да би се средила Летња сцена сећа се Милена Симуновић, која ради у Звездара театру од самог оснивања.

Ми смо тада све правили радном акцијом, учествовали су сви запослени, глумци, пријатељи. Ја лично сам фарбала ограду напољу, и сећам се да сам спајала спојнице. Радио је ко је шта умео“, каже Милена.

Прва представа на летњој сцени изведена је 1. јула 1985. и била је то представа „Нечастиви на Филозофском факултету“ по тексту Ива Брешана у режији Виде Огњеновић. Раздрагану атмосферу је могао да узбурка тек налет кише која би се понекад из ведра неба сручила у гледалиште, мада је и то је имало своје чари.

„Дешавало се да летња сцена прокисне. Рецимо једном сам гледала представу кад је јака киша пала и између редова је био поток. Сећам се једног текста у новинама где пише:  „Фантастична представа Звездара театра, утиску је допринео и бистри поточић у гледалишту“. Лепо је изгледало“, каже Милена Симуновић.

Аутор: Маја Милић