Вести

СПОРТСКО СРЦЕ - 90. ПРЕМИЈЕРА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

30.11.2021.
JAK01955

Јубиларна 90. премијера „Звездара театра“ заказана је за 4. децембар, када ће на сцени „Данило Бата Стојковић“ бити изведен комад „Спортско срце“, Ђорђа Милосављевића. Тим поводом данас је одржана конференција за новинаре на којој су поред писца, говорили и редитељ представе Милан Караџић, директор Звездара театра, Душан Ковачевић, композитор Владимир Петричевић и глумци - Милутин Мима Караџић, Нина Нешковић, Александар Ђурица, Нела Михаиловић и Никола Шурбановић.


Фото: Срђан Дорошки

„Овај комад је условно говорећи спортска прича, а заправо је прича која ће се од једне финалне утакмице светског првенства претворити у утакмицу нашег менталитета и нарави и свега што оптрећује овај такозвани регион. Фудбал је повод, а суштина је заправо нешто сасвим друго, што доживљавамо сваки дан. Спорт који је најутицајнији и најинцидентнији се убрзо претвара у политику, као што се код нас мање више све исполитизује. – рекао је поводом нове премијере директор Звездара театра, Душан Ковачевић.

Писац Ђорђе Милосављевић је открио да је идеја за текст настала када се заиста одигравала финална утакмица између Француске и Хрватске.

„Ово је драма о једном презреном, осрамоћеном и одбаченом оцу, његовој отуђеној ћерки, куму очајном до аутодеструктивности, адвокатици разочараној до махнитости, те о ћеркином момку, иначе одраслом на Дедињу.“ – истакао је Милосављевић.

Фото: Јаков Симовић

Редитељ „Спортког срца“ Милан Караџић каже да је уживао радећи на представи, јер је „имао одличан текст и сјајну екипу“. „Волим јаку емоцију и смех, а овде их има, као и хумора и трагедије, и надам се да ће публика уживати онолико колико сам ја док сам радио на представи.“- додао је Караџић.

Милутин Мима Караџић, који у комаду тумачи лик Бранка Мацуре, каже да је сигуран да ће представа бити јако гледана и истакао колико је задовољан да је изашла још једна премијера у његовој „позоришној кући“.

Нина Нешковић која у представи игра Мају, ћерку Бранка Мацуре, каже да је екипа направила много лепу енергију. „Срећна сам да позориште живи у овим тешким временима и да ће ово бити топла, људска прича коју ће и публика осетити.“, додала је Нина.

Након премијере 4. децембра, репризе нове представе Звездара театра заказане су за 7, 22. и 24. децембар.