Вести

АНДРИЈИ КУЗМАНОВИЋУ НАГРАДА ЗА УЛОГУ ПРИПОВЕДАЧА

23.11.2018.
DSC06057

Гран при 35. Сусрета казалишта/позоришта у Брчком за најбољу мушку улогу добио је Андрија Кузмановић за улогу Приповедача у представи „Осама-Касаба у Њујорку“, Звездара театра.


 

Андрија Кузмановић као Приповедач у представи Осама-Касаба у Њујорку

Овај комад који је премијерно изведен у априлу ове године, рађен је према књизи „Осама“, Владимира Кецмановића, у драматизацији Косте Пешевског и Дарка Бајића, који је и редитељ представе.

Сјајну младу глумачку екипу поред Андрије чине и Јован Јовановић, Ива Илинчић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић.

Поводом награде у Брчком, Андрија Кузмановић је прокоментарисао да је изузетно срећан и да се нада да је ова награда тек почетак доношења награда у Звездару.

Много ми је драго што сам пре свега имао велико поверење Дарка Бајића који ми је дао улогу у овако захтевном и јако животном комаду Осама - Касаба у Њујорку, затим је ту и феноменална књига Владимира Кецмановића који пише тако да можеш да се ухватиш у коштац са сваким ликом из његових прича! О Звездара театру је сувишно причати јер је то деценијама у назад једно од водећих кућа у региону кад је у питању магија која се зове позориште! Ја сам само један део дивне младе екипе коју ми међу собом из шале зовемо осамљени, али кад сам са њима на сцени осетим пуно тога, све, осим једне ствари, а то је да сам сам!, истакао је Андрија.

Радећи на представи, редитељ Дарко Бајић је истакао да се у представи осећа експлозија изузетно талентованих  младих глумаца са пуно енергије, препуних жеље, који знају да направе и створе, али врло прецизно, своје глумачке задатке”:

Због њихове храбрости је ова представа добила и добиће једну посебну енергију. Ова представа постаје једно острво слободе глумачког и редитељског израза и покушај свих нас да направе представу у којој ће сви говорити оно што желе. Наш главни глумац, Приповедач, покушава да својом емоцијом исприча причу своје прошлости, на моменте смешно, на моменте тако да, како каже Душан Ковачевић, „живот потказује позориште“ и прераста у трагедију. Али у овој представи нећете видети губитнике, већ борце који се боре за свој циљ, емоцију, слободан простор у ком живе. Осећаћете тежину, али и радост, као и једну врсту спасења. – додао је Бајић.


Осама-Касаба у Њујорку је на репертоару Звездара театра у чак пет термина током децембра: 2, 10, 21, 22. и 26. децембра.