Вести

ТРЕ СОРЕЛЕ НА ДАНИМА ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА

15.10.2021.
sorele

На јубиларном 30. Позоришном фестивалу "Дани Зорана Радмиловића", комад "Тре сореле" Стевана Копривице, биће изведен 20. октобра на сцени Народног позоришта Тимочке Крајине “Зоран Радмиловић” у Зајечару.


Фото: Јаков Симовић

Током осам фестивалских дана 16-23. октобра биће одигране представе из Србије, Хрватске и Републике Српске.

Фестивал ће 16. октобра отворити премијера представе зајечарског театра „Емилија Галоти“ писца Ефраима Готхолда Лесинга у режији Таре Манић.

Бокељска мелодрама „Тре сореле“ Звездара театра, по тексту Стевана Копривице у режији Милана Караџића, биће изведена 20. октобра на Данима Зорана Радмиловића. Сјајну глумачку екипу чине: Слобода Мићаловић, Наташа Нинковић, Ана Франић, Милутин Мима Караџић, Александар Радојичић и Драган Петровић Пеле.

Фото: Јаков Симовић

- Када сам први пут радио Тре сореле  имао сам намеру да направим варијацију на тему огледа о женској побуни против конвенције, традиције, догме, патријахалне  поставке света која, поготово у малим местима на крају света знају да окују лепоту и слободу. Три сестре, три младе лепе жене, бивају инициране појавом енигматичног мушкарца и по први пут у животу, изборе се за право да одживе свој сан. Времена су се променила, а основни мотив женског ангажмана остао ми је интригантан у овом комаду. Шта ако то није побуна младости и ината, шта ако је то константа, вечно трагање за срећом, ма колико оно опасно било? Зато сам, свесно и намерно, оставио јунакиње онаквим какве јесу, али сам им додао бреме година и супроставио га изазову мушкарца који има младост онакву какву су оне имале, али је никада нису иживеле. Бежећи од помало израубованог жала за младост у Сорелама инсистирам на вечитом праву, а можда и људској обавези, да пронађе комад среће без обзира када се то догађало, па макар то био само и привид.- каже редитељ Милан Караџић.