Vesti

NINA JANKOVIĆ – POVRATAK NA SCENU

 

Nakon pauze koju je napravila zbog nove životne uloge – postala je mama jednog dečaka, Nina Janković se vraća na scenu Zvezdara teatra, u ulozi Mile koju igra u predstavi „Hipnoza jedne ljubavi”. Nina nam otkriva da li ima tremu pred vraćanje na scenu, koliko je uloga mame uticala na uloge koje ima u poslu, kao i šta očekuje od nove pozorišne sezone u Zvezdara teatru.

 

Foto: Andreja Damjanović

 

Bližimo se 100. „Hipnozi”, a ujedno i tvom povratku na scenu. Je l’ prisutna trema nakon dužeg odsustva, ili imaš neki drugi osećaj?

Kod mene je uvek prisutna ta pozitivna trema, koju lako savladam, već posle prve replike. Mada mislim da će ovaj put biti malo drugačije, iako je ovo moja uloga, posle godinu dana pauze, Bodinog pojačanja, imam osećaj kao da uskačem u Hipnozu. To je sve čar našeg posla.

Koliko životne uloge (kao što je uloga mame), utiču i na uloge koje imamo u poslu? Da li je kod tebe u tom slučaju nešto drugačije?

Utiču na nas same, a samim tim i na uloge. Mislim da sam bogatija za jedno novo iskustvo, koje će me vremenom činiti sve sigurnijom i jačom i dati na sceni nešto novo što do sada nisam pokazala!

Kada bi trebalo da izdvojiš najemotivniji trenutak na pozorišnoj sceni, to bi bio…?

Ples Mile i Maja i njihov odlazak NEGDE… Kao i poslednji monolog Ane Karenjine pre nego što se bacila pod voz…. Moglo bi se reći da su mi odlasci slaba tačka…

Nina Janković

Nina u ulozi Mile, predstava Hipnoza jedne ljubavi, Dušana Kovačevića

 

A najemotivniji trenutak na životnoj sceni…?

Definitivno porođaj i trenutak kada sam ugledala svog sina. Mada sam ja jako emotivna osoba i srećna sam što imam stvarno pregršt takvih trenutaka u svom životu.

„Hipnoza jedne ljubavi”, u kojoj tumačiš ulogu ćerke Mile, je između ostalog i priča o odlascima… Da li si nekada bila u situaciji da odlučuješ između otići ili ostati?

Bile su priče ali nikad se nije desilo nešto konkretno, pa da smo bili u prilici da većamo. Meni je jako žao što mladi odlaze i iskreno se nadam da će se nešto promeniti.

Iz ugla roditelja, odlasci su uvek teži…Pošto si sada i sama u ulozi roditelja, postoji li neki univerzalni savet koji bi dala mladima koji bi se našli u dilemi „otići ili ostati”?

Bitno je da znaju kuda idu. Ja bih svog sina podržala kada bi poželeo da ode i verovatno bi tada otišli i mi sa njim. Pošto ne volim odlaske, razdvajanja, mislim da bi to bilo odlično rešenje.

Tvoja očekivanja od nove pozorišne sezone u Zvezdara teatru…

Da nastave tamo gde su stali a stali su na vrh, sada ga treba produžiti…. (mislim na sve predstave i ceo tim koji stoji iza Zvezdara teatra)!

POVEZANE VESTI

HIPNOZA JEDNE LJUBAVI U KANADI

  „Hipnoza jedne ljubavi“, jedna od vodećih predstava Zvezdara teatra, gostuje u Torontu, u Kanadi. Zakazana su dva izvođenja 13. i 14. aprila u „Izabel Bader“ teatru.     Predstava je rađena po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića. Jedna […]

Detaljnije

STOTA HIPNOZA JEDNE LJUBAVI

  Predstava „Hipnoza jedne ljubavi“, prema tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, večeras će imati svoje jubilarno stoto izvođenje na sceni Zvezdara teatra. Ovaj komad o porodici, odlascima, ljubavi prema bližnjima imao je svoje premijerno izvođenje u decembru 2016. godine. […]

Detaljnije

ANKETA: 5 ZA PRETHODNU SEZONU, OMILJENA HIPNOZA!

  Prethodna sezona u Zvezdara teatru je prema glasovima posetilaca našeg sajta bila odlična, sa prosečnom ocenom 4,78! Od 1.073 učesnika u našoj onlajn anketi, njih 903 (84%) ocenilo je pozorišnu sezonu 2017/2018. sa ocenom 5!   Vrlo dobrom (ocena […]

Detaljnije