Vesti

ПРОВЕДИТЕ ДЕЦЕМБАР У ВАШОЈ И НАШОЈ ПОЗОРИШНОЈ КУЋИ

Улазнице за децембарска извођења су у продаји!

Децембарски репертоар је спреман, крај године и хладне вечери, проведите у нашој топлој позоришној кући!

ВИШЕ ТЕРМИНА ЗА ХИТ ПРЕДСТАВЕ

 

За представе за које влада највеће интересовање, као што су Хипоноза једне љубави, Клаустрофобична комедија и Возпотрудили смо се да обезбедимо што више термина.

Хипноза једне љубави говори о породици, одласцима, љубави према ближњима… Пред кућом шумара Ранка и његове жене учитељице Соје једне септембарске ноћи под звезданим небом одвија се радња ове необичне бајке. Њихова ћерка Мила се спрема на далек пут са младићем Мајем. Њихове комшије, пензионисани војни лекар др Васа и његов син Драги, који комуницира са околином свирајући гајде, проучавају несвакидашње појаве које су задесиле мирно планинско сеоце…

Поводом представе Клаустрофобична комедија Душан Ковачевић је рекао:

Човек може бити заглављен у лифту као и у држави, каже Сава оџачар у улози радничке сиротиње и тамнопутог Отела – човека заљубљеног у живот који му је недостижан.

Представа Воз која је недавно имала своје 100. извођење и даље изазива велико одушевљење публике, која увек излази из сале препуна утисака, тражећи одговоре на сва питања која представа поставља.

ЈУБИЛЕЈ ПРЕДСТАВЕ БАЈКА О ПОЗОРИШТУ

 

Представа Бајка о позоришту Владимира Ђурђевића, у режији Марка Мисираче, у којој играју Тихомир Станић, Бранислав Зеремски, Миодраг Мики Крстовић, Весна Станковић, Петар Стругар/Стефан Рaдоњић, Искра Брајовић и Снежана Савић – слави јубилеј 50. извођење!

 

ВЕЧЕ СА МАТИЈОМ

 

Сам крај године резервисан је за традиционално хуманитарно вече поезије које организујемо са академиком и песником Матијом Бећковићем. Матија говори стихове уз неописиву енергију пред препуним гледалиштем, а све то са племенитим циљем. Посетиоце ће те вечери дочекати посебно изненађење – поклон књига посвећена досадашњим вечерима поезије.

ГОСТОВАЊА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

 

У децембру представа Хипноза једне љубави ће гостовати у Пожаревцу 14.12, а представа Кумови у Новом Саду 17.12.

 

ДА ЧУЈЕМО ПОЗОРИШТЕ

 

У оквиру акције Да чујемо позориште, у децембру ћемо превести представу Воз 2.12. и представу Клаустрофобична комедија 16.12.

 

Дођите у Звездара театар и будите део галаксије легендарних тренутака!

Улазнице можете купити и онлајн.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ЗОРАНОВ БРК АНИЦИ ДОБРОЈ

  На 27. Данима Зорана Радмиловића који се традиционално одржавају у Зајечару, Аница Добра је добила „Зоранов брк” за најбољу глумицу. Аница је ово признање добила за лик Милице Његован, који тумачи у представи „Корешподенција”, а чија премијера је у…

Детаљније

МИЛЕНА, ХВАЛА НА СВЕМУ И ЗБОГОМ…

  На комеморацији одржаној јуче у Звездара театру од Милене Дравић, диве нашег глумишта, опростили су се бројни пријатељи, породица и колеге. Забележили смо последње поздраве које су јој њени најближи сарадници упутили на овој дирљивој свечаности.   Глумица Милена…

Детаљније

ДУШКО КОВАЧЕВИЋ: НАЈЛЕПША ЗВЕЗДА ИЗНАД ЗВЕЗДАРЕ

  Милена Дравић је посебан сјај у историји филма, телевизије и позоришта. Велика југословенска и српска глумица. Цењена и поштована у европском филмском, уметничком свету. Појављује се на филмском платну у улози девојке, скоро девојчице са осмехом испод плавих очију…

Детаљније