Vesti

GOSTOVANJA U NOVEMBRU

 

I ovog meseca predstave Zvezdara teatra gostuju na domaćim i stranim scenama.

 

Foto: Nikola Vukelić

Ekipu predstave „Generalna proba samoubistva“ očekuju dva gostovanja. U Novom Sadu će biti izvedena 3. novembra u Pozorištu mladih, dok 16. novembra ova predstava gostuje u Pragu u okviru programa Kult Art. Nastala je prema tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, a glumačku ekipu čine Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

Ljubav u Savamali“ gostuje u Kulturnom centru Pančeva 8. novembra. Ova predstava je nastala po tekstu Ivana Lalića u režiji Darijana Mihajlovića. Romeo i Julija iz Savamale su glumci Mina Sovtić i Milan Vasić, a u ekipi su i Feđa Stojanović, Elizabeta Đorevska, Branko Vidaković, Lena Bogdanović i Nikola Šurbanović.

Hipnoza jedne ljubavi“ gostuje u Frankfurtu 10. novembra. Ova bajkovita priča nastala je po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, a jedna od tema jeste odlazak iz porodične kuće i početak novog života negde daleko od domovine. Glumačku ekipu čine Slobodan Boda Ninković, Anica Dobra, Nina Janković / Mina Sovtić, Dragan Petrović Pele, Uroš Jakovljević / Jovan Jovanović, Ivan Mihailović / Jovan Jovanović.

 

Foto: Nikola Vukelić

Zvezdara teatru u goste ovog meseca dolaze dve predstave. „Jednočinke“ u produkciji Milanovačkog pozorišta, po tekstu Antona Pavloviča Čehova u režiji Branka Kneževića, ispituju odnos između komičnih i tragičnih elemenata u komadima poznatih pisaca. Glumačku ekipu čine Danica Vučetić, Mihailo Ristić, Branko Knežević, Predrag Lošić, Viktor Vujić, Branko Nedeljković, Tatjana Rašić i Krsman Nedeljković. Oni će izvesti predstavu 12. novembra na sceni Zvezdra teatra.

Predstava „Doktor šuster“ po tekstu Dušana Kovačevića biće izvedena na sceni Zvezdara teatra 23. novembra. Nastala je u koprodukciji ovog pozorišta, Narodnog teatra Bitolj i Regionalnog kulturno-umetničkog centra iz Korče iz Albanije.

POVEZANE VESTI

RADNO VREME BLAGAJNE

  Dragi ljubitelji pozorišta, Radno vreme blagajne u ponedeljak će biti izmenjeno zbog državnog praznika. U ponedeljak, 11. novembra blagajna Zvezdara teatra će raditi od 17:30 do 19:30 časova. Onlajn kupovinu ulaznica i dalje možete obaviti u bilo koje vreme.…

Detaljnije

NOVI BLOG: ULOGA REDITELJA U STVARANJU PREDSTAVE

    Foto: Nikola Vukelić Novi blog za sajt Zvezdara teatra napisao je Marko Misirača, koji je režirao predstavu „Bajka o pozorištu“. On u tekstu otkriva koja je uloga reditelja u stvaranju predstave, sa čim se on susreće na tom…

Detaljnije

PRVI BRK ANDRIJE KUZMANOVIĆA

  Na 28. „Danima Zorana Radmilovića“ glumac Andrija Kuzmanović je dobio nagradu „Zoranov brk“ za ulogu Pripovedača u predstavi „Osama-Kasaba u Njujorku“ Zvezdara teatra! Ovaj pozorišni festival koji se održava u Zaječaru pre svega je posvećen glumačkoj igri, a „Zoranov…

Detaljnije