Vesti

GOSTOVANJA U NOVEMBRU

 

I ovog meseca predstave Zvezdara teatra gostuju na domaćim i stranim scenama.

 

Foto: Nikola Vukelić

Ekipu predstave „Generalna proba samoubistva“ očekuju dva gostovanja. U Novom Sadu će biti izvedena 3. novembra u Pozorištu mladih, dok 16. novembra ova predstava gostuje u Pragu u okviru programa Kult Art. Nastala je prema tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, a glumačku ekipu čine Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

Ljubav u Savamali“ gostuje u Kulturnom centru Pančeva 8. novembra. Ova predstava je nastala po tekstu Ivana Lalića u režiji Darijana Mihajlovića. Romeo i Julija iz Savamale su glumci Mina Sovtić i Milan Vasić, a u ekipi su i Feđa Stojanović, Elizabeta Đorevska, Branko Vidaković, Lena Bogdanović i Nikola Šurbanović.

Hipnoza jedne ljubavi“ gostuje u Frankfurtu 10. novembra. Ova bajkovita priča nastala je po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, a jedna od tema jeste odlazak iz porodične kuće i početak novog života negde daleko od domovine. Glumačku ekipu čine Slobodan Boda Ninković, Anica Dobra, Nina Janković / Mina Sovtić, Dragan Petrović Pele, Uroš Jakovljević / Jovan Jovanović, Ivan Mihailović / Jovan Jovanović.

 

Foto: Nikola Vukelić

Zvezdara teatru u goste ovog meseca dolaze dve predstave. „Jednočinke“ u produkciji Milanovačkog pozorišta, po tekstu Antona Pavloviča Čehova u režiji Branka Kneževića, ispituju odnos između komičnih i tragičnih elemenata u komadima poznatih pisaca. Glumačku ekipu čine Danica Vučetić, Mihailo Ristić, Branko Knežević, Predrag Lošić, Viktor Vujić, Branko Nedeljković, Tatjana Rašić i Krsman Nedeljković. Oni će izvesti predstavu 12. novembra na sceni Zvezdra teatra.

Predstava „Doktor šuster“ po tekstu Dušana Kovačevića biće izvedena na sceni Zvezdara teatra 23. novembra. Nastala je u koprodukciji ovog pozorišta, Narodnog teatra Bitolj i Regionalnog kulturno-umetničkog centra iz Korče iz Albanije.

POVEZANE VESTI

VIRTUELNA IZLOŽBA ZVEZDARA TEATRA

    Izložba „Preko scene do zvezda“ otvorila je 8. oktobra 2019. godine novu sezonu Zvezdara teatra u jubilarnoj 35. godini od osnivanja ovog pozorišta. Izložbu čine portreti glumaca koji su stvarali i uveličali istoriju Zvezdara teatra, koji su nas […]

Detaljnije

NOVI BLOG: UMETNOST I IZOLACIJA

  Koliko nam umetnost znači u izolaciji i kako umetnici provode ovo vreme, to je tema našeg novog bloga. Podsetićemo se koja su to umetnička dela nastala upravo za vreme izolacije dok su neke od najvećih pošasti pretile čitavom svetu. […]

Detaljnije

DUŠAN KOVAČEVIĆ ZA BLIC: POHLEPA+PROFIT=KORONA

    Prenosimo u celosti interju autorke Tatjane Nježić za „Blic” sa direktorom Zvezdara teatra Dušanom Kovačevićem. Umetnost ne može da leči pandemiju ni da otkloni formulu korona virusa do koje sam ja došao u sopstvenoj laboratoriji, a koja glasi: […]

Detaljnije