Vesti

PREMIJERA PREDSTAVE ARZAMAS

 

 

Predstava „Arzamas“ po romanu i u dramatizaciji Ivane Dimić, u režiji Ljiljane Todorović premijerno je izvedena u Zvezdara teatru. Glumačku ekipu predstave čine Branka Petrić, Nela Mihailović i Milan Lane Gutović.

 

 

 

Foto: Nikola Vukelić 

Premijeri su prisustvovale brojne poznate ličnosti među kojima su Voja Brajović, Milica Mihajlović, Vida Ognjenović, Boba Đurović, Milutin Mima Karadžić, Nebojša Bradić, Željko Hubač, Lena Bogdanović, Darijan Mihajlović, Mira Adanja Polak, Mihajlo Pantić i mnogi drugi.

Priča je prožeta ličnim iskustvom autorke Ivane Dimić koja je dementnu majku čuvala više od devet godina, a paralelno sa tim pisala roman.

 „Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje. Smrt će odneti majku igrajući tango sa ćerkom, ali ljubav će prevladati, jer je ljubav jača od smrti“, kaže Ivana Dimić.

Pored dva lika prisutna u romanu, lik Majke i Ćerke, u dramatizaciji se pojavljuje i lik Smrti, koju je personalizovao Milan Lane Gutović. Prve utiske nakon premijere podelila je rediteljka Ljiljana Todorović.

„Publika je vrlo dobro prihvatila predstavu, jako emotivno reaguje i te emocije su razumljivo vrlo teške. Raduju se tome što smo se potrudili da im olakšamo tu težinu Lanetovim nastupom, pritom su i Nela i Branka vrlo duhovite. Mislim da i pozorište i ekipa i ja možemo da budemo vrlo zadovoljni“, kaže rediteljka.

„Arzamas“ je ovenčan NIN-ovom nagradom za roman 2016. godine. Ovo je prva adaptacija ove priče za dramsko izvođenje. Prve reprize zakazane su za 25. i 27. decembar.

POVEZANE VESTI

MILAN LANE GUTOVIĆ: UPOZNATI I PRIHVATITI SMRT ZNAČI MUDROST

  Glumac Milan Lane Gutović u novoj predstavi Zvezdara teatra „Arzamas“ ima veoma zanimljiv zadatak, da personalizuje smrt. U njegovoj izvedbi smrt je elegantna i obraća se direktno publici u želji da ih ubedi da prestanu da je doživljavaju kao […]

Detaljnije

KONFERENCIJA POVODOM PREMIJERE ARZAMASA

    Konferencija za medije povodom premijere predstave „Arzamas” održana je danas u Zvezdara teatru. Predstava nastala po romanu Ivane Dimić, koji je nagrađen NIN-ovom nagradom za roman 2016. godine, biće premijerno izvedena 24. decembra u 20 časova na Novoj […]

Detaljnije

ARZAMAS

  Igraju: Branka Petrić, majka Nela Mihailović, ćerka Milan Lane Gutović, smrt   Pisac i autor dramatizacije: Ivana Dimić Režija: Ljiljana Todorović Scenograf: Nera Vulović Kostimograf: Lana Cvijanović Kompozitor: Zoran Erić Video: Tara Vulović Scenski pokret: Sonja Kolačarić Producent: Dragiša […]

Detaljnije