БЛОГ

 

Сваки текст на нашем блогу је посебан и аутентичан, а откриће вам како изгледа рад у позоришту, како позориште може да вас очара, због чега ћете у њему доживети непоновљиве тренутке и најзад како да постанете и останете део наше галаксије легендарних тренутака.

 

Звездара театар је отворен 8. октобра 1984. представом „Мрешћење шарана” Александра Поповића, у режији Дејана Мијача. О данима када смо настајали и ономе што је уследило после најбоље сведочи наш драмски писац Душан Ковачевић, који је данас на месту директора Звездара театра:

„Нескривена тајна популарности – успеха Звездаре театра почива на чињеници да је већина глумачких звезда – најбољих или најпопуларнијих београдских глумаца – прешла у тим са Звездаре, стварајући репрезентацију „извођача уметничких радова“, по дефиницији Зорана Радмиловића, који се преселио у сећање кад је ово позориште рођено. Бата Стојковић, Бора Тодоровић, Мира Ступица, Петар Краљ, Милена Дравић, Драган Николић, Лазар–Лаза Ристовски, Сека Саблић, Бранислав Лечић, Богдан Диклић, Љиља Драгутиновић, Милорад Мандић Манда, Бранимир Брстина, Воја Брајовић, Драган–Гаги Јовановић, Лане Гутовић… и још двадесетак великих, значајних имена нашег глумишта, оставили су, што би се некад рекло, „неизбрисив траг“ у животу, раду, репертоару – постојању куће на Звездари. Већина њихових незаборавних улога одиграна је у праизведбама драмских прича наших писаца, делима која су обогатила српску драмску књижевност. Тајна је и у томе да нема неке посебне тајне; све је било засновано на великом раду, ентузијазму и слободи стварања.” – забележио је Душан Ковачевић.

На трагу тог великог рада и ентузијазма, 2017. смо захваљујући нашем чувеном дизајнеру Славимиру Стојановићу урадили редизајн визуелног идентитета позоришта, који је између осталог подразумевао и израду новог сајта са новим логом Звездара театра.

Редизајн визуелног идентитета Звездара театра

Отуда и потреба и велика жеља да баш на овом месту развијемо блог који ће бити нескривени простор где ће наши пријатељи забележити своје емоције које их везују за позориште, а које ћемо поделити са нашом публиком.

Као некакав логични след догађаја, први блог који смо објавили био је онај у форми питања постављенх управо Славимиру, који нам је испричао о тренуцима које је проводио у позоришту, како је изгледао рад на редизајну визуелног идентитета и много чему другом, доступном на следећем линку.

Уследиле су приче „Чудо дакле може да почне”, позоришног критичара Александра Милосављевића, као и „Милени Дравић, у име публике”, омаж непоновљивој Милени којој је крајем 2017. године у Звездара театру уручена награда за животно дело Добричин прстен, а све то забележено од стране новинарке Миљане Нешковић.

Најновији текст за наш блог написала је Милена Симуновић, која је у Звездара театру од његовог оснивања, на месту шефа рачуноводства. Милена вас кроз причу коју смо назвали „Небо ме наградило запослењем у позоришту” води у свет позоришта иза сцене, где ћете упознати дивне људе и сазнати који су догађаји били преломни за осптанак Звездара театра.

Цео текст можете прочитати овде.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ОТКАЗАНА ПРЕДСТАВА ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

  Вечерашња представа (19.2.2018. у 20 часова) „Чорба од канаринца”, са Љубомиром Бандовићем и  Мином Лазаревић у главним улогама.   Улазнице важе за први термин ове представе у марту, који ће бити познат по објављивању мартовског репертоара, а могуће је…

Детаљније

РАДНО ВРЕМЕ БИЛЕТАРНИЦЕ ЗА ДАН ДРЖАВНОСТИ

  Билетарница Звездара театра неће радити у четвртак 15. фебруара, када се обележава Дан државности, док ће у петак 16. фебруара радно време билетарнице бити два сата пред почетак представе, односно од 17.30 часова.   У дане викенда ће, као…

Детаљније

ОТКАЗАНА ПРЕДСТАВА ДОБРОДОШЛИ У СРБИЈУ

  Вечерашња представа (13.2.2018. у 20 часова) „Добродошли у Србију” са Драганом Јовановићем у главној улози,  отказана је .   Улазнице важе за нови термин 26. фебруара у 20 часова, а могуће је вратити их или заменити за нов термин…

Детаљније