Вести

ТОЛИКО СТЕ МИ СРЕЋЕ ПРИРЕДИЛИ...

18.12.2017.

У петак, 15. децембра Милена Дравић је на својој руци понела Добричин прстен, признање које се додељује глумцима за животно дело.


 

Након прелепих речи које су јој упутиле колеге, сарадници и пријатељи, емотивних порука и музичког перформанса, публици се обратила и дива српског глумишта, која је 30. јубиларни лауреат овог значајног признања.

 



Фото: Kurir.rs

 

У свом емотивном обраћању, Милена је рекла:

Више од две године нисам наступила у Звездара театру. Судбина је, ваљда, тако хтела, али оно што знам је да су у цео овај простор, на сцени, у гледалишту, у гардеробама, чак и у зидовима Звездаре утиснуте велике емоције, стрепње, треме, надахнућа, радости играња, а под будним оком душа Бате, Руже, Боре, Пере, Циге, мога Драгана, Ђузе...

 

Драга публико, хвала што сте дошли да ме подржите својим присуством и укажете ми част приликом уручења овог великог, што је посебно важно, еснафског признања које ми је припало за посвећеност глумачкој уметности, посвећености филму, позоришту и телевизији. Захвална сам пријатељима и сарадницима који су ме данас толико нахвалили, и сувише. Велику захвалност дугујем Удружењу драмских уметника Србије који су ме стрпљиво чекали толико времена и дали ми снагу да истрајем и будем данас овде са свима вама.
Поред величанственог прстена, ту је још један веллики дар, књига коју је са пуно љубави, знања, стрпљења и ентузијазма приредила Тања Њежић, у издању УДУС. Желим још једном да се захвалим госпођи Мири Траиловић која ме је увела у позоришни живот, ангажовала за Атеље 212 са пуно поверења.

 

[gallery ids="https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/12/BLIC.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/12/sa-plaketom-manja.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/12/voja-i-milena.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/12/milena-i-dusan.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/12/monografija.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/12/voja-rade-milena.jpg|"]

 

Хвала Звездара театру, позоришту којем припадам и срцем и душом, хвала тиватском Центру за културу који ми је омогућио да играм једну од својих најбољих улога у "Бокешком д-молу" пуних 16 година. Хвала Београдском драмском за гостовању у представи "Харолд и Мод". Хвала филмским и тв продукцијама широм земље које више нема, а у којој сам остварила себе у свим медијима. Хвала вам још једном свима, много вас волим. Ово ваљда продужава живот. Толико сте ми среће приредили, нисте ни свесни - поручила је након доделе Добричиног прстена Милена Дравић.

Више о раду и делу Миленe Дравић можете прочитати на следећем линку, а на блогу Звездара театра и нјновији текст који је написала новинарка Миљана Нешковић "Милени Дравић, у име публике" 

Фотографије из галерије преузете са Blic.rs