Vesti

ГОДИШЊИЦА АКЦИЈЕ ПОЗОРИШТЕ ЈЕ И МОЈА КУЋА

 

Акција ‚‚Позориште је и моја кућа’’ обележава прву годишњицу 16. јануара извођењем представе ‚‚Осама-Касаба у Њујорку’’. У оквиру ове акције Звездара театар сваког месеца организује представу за штићенике ‚‚Лицаулице’’ и ‚‚Сигурне куће’’ уз подршку компаније ‚‚Јапан Тобако Интернешнал’’ с којом Звездара театар има дугогодишњу сарадњу која је започела акцијом ‚‚Да чујемо позориште’’.

 

Фотограф Сара Ристић

 

Позориште је и моја кућа“ je jош једна сјајна иницијатива Звездара тетра. Oд почетка акције одиграно je девет представа које је посетило близу 500 људи. Пресрећна сам што је компанија у којој радим ЈТИ улепшала и обогатила живот људима кроз ову, за душу важну активност. Акција се наставља и позивам све који до сада нису да искористе могућност и дођу у Звездару на још неку од феноменалних представа“, каже менаџер за комуникације ЈТИ Снежана Кривокапић.

Подстакнути успехом прве акције ‚‚Да чујемо позориште”која је трајала две године и у оквиру које смо заједници глувих омогућили да долазе на наше представе, одлучили смо да и организацијама ‚‚Лицеулице’’ и ‚‚Сигурна кућа’’ омогућимо да постану део нашег позоришног и културног живота.

‚‚Перманентно радимо на проширивању и неговању публике, желимо да постанемо кућа и онима којима до сада нисмо били’’, рекла је Јасна Новаков, извршна директорка Звездара театра.

 

Фотограф Никола Вукелић

 

Сваког месеца пре почетка представе продавци ‚‚Лицаулице’’ у фоајеу Звездара театра продају часопис. Један примерак магазина је 200 динара, од чега сваки продавац заради 50%. Остатак новца се користи за штампање нових примерака и/или програме подршке за продавце. Своје утиске након представе са нама је поделио продавац часописа ‚‚Лицаулице” Томислав.

‚‚Мени се није ишло, али Ана, моја девојка, ме је убедила и стално ме запиткивала да ли ми се свиђа, а ја збуњен зато што никад до тад нисам био у позоришту. Представа је била чудна, нека свађа а и љубав, нека бомба и сирена, полиција и хитна помоћ, неки пас је завијао и на крају спасио људе. Много ми се допало, а било је лепо и смешно и од сад ћу увек ићи кад ме позовете”, каже Томислав(46).

 

Фотограф Сара Ристић

 

Желимо да и у наредних годину дана, колико је планирано да траје акција ‚‚Позориште је и моја кућа” омогућимо члановима програма ‚‚Лицеулице” и ‚‚Сигурна кућа” да долазе у Звездара театар, гледају представе на нашем репертоару и осећају се добродошло.

Лицеулице

Организација Лицеулице од 2010. године реализује практичне програме директне подршке маргинализованим групама, са циљем њихове веће економске, културне и социјалне укључености. Програм се реализује кроз више активности, а највидљивија од њих је издавање магазина Лицеулице и његова дистрибуција кроз мрежу продаваца (социјално угрожене и маргинализоване особе), који зарађују 50 процената од сваког продатог примерка.

Саветовалиште за борбу против насиља у породици

Саветовалиште против насиља у породици је невладина хуманитарна организација, основана 1996. године у Београду, са циљем да помогне женама и деци, жртвама породичног насиља. За 20 година рада, саветовалиште је помогло и подржало велики број жена и деце да из ситуације насиља изађу и превазиђу кризе у којима су се нашли и започну нов живот. Као део помоћи, отворене су и  Сигурне куће, које пружају уточиште и прилику за нови почетак женама и деци жртвама насиља. Штићеницама Сигурне куће ће одлазак у позориште бити прилика да се укључе у животне токове, оснаже, инспиришу.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

НЕДЕЉА ЛИЦАУЛИЦЕ ЗАВРШЕНА У ЗВЕЗДАРА ТЕАТРУ

  Поводом недеље часописа Лицеулице која је трајала од 20. до 26. маја, запослени Звездара театра и глумац Александар Ђурица синоћ су помогли у продаји часописа пре почетка представе.     Организација Лицеулице је ове године прославила девети рођендан у…

Детаљније