Vesti

ВОЗ ГОСТУЈЕ У ПОЗОРИШТУ УЛИСИС

 

Представа „Воз“ по тексту Кормака Макартија у адаптацији и режији Воје Брајовића, гостује 16. и 17. августа у позоришту „Улисис“ на Брионима. Ова дуодрама у којој играју Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић извешће се у Тврђави Минор на Малом Бриону у оквиру 19. сезоне позоришта „Улисис“, које су утемељили глумац и редитељ Раде Шербеџија и писац Борислав Вујчић.

 

Фото: Матија Јовановић

Представа „Воз“ премијерно је изведена у Звездара театру 2015. године. „Воз“ је прича о сусрету Црног (Сергеј Трифуновић), бившег затвореника који је изгубио све осим вере у Бога и Белог (Воја Брајовић), професора атеисте који више не верује ни у шта, чак ни у смисао живота, па је тако спреман да изађе пред брзи воз и све оконча. Њихов сусрет и разговор, својеврсна су потрага за надом и спасењем. Они не нуде никаква крајња решења и одговоре већ постављају бројна питања која ће гледаоци дуго после представе сами покушавати да одгонетну.
Након одгледаног филма „Последњи воз“ (The Sunset Limited), којег је по Макартијевом тексту режирао Томи Ли Џоунс који у филму тумачи улогу Белог, док је Црни глумац Самјуел Л. Џексон, Воја Брајовић је добио идеју за ову представу.

 

Фото: Матија Јовановић

„Инспирисан делом Кормака Макартија, једино што желим овом представом је да изазовем критички однос и свест о томе куда овај свет иде. И наравно, пре свега, човекољубље, које има велику моћ да спречи пропаст цивилизације. По мом мишљењу, најбољи лек за човека и његово најјаче оружје је култура, чији су најважнији сегменти уметност и реч“, каже глумац и редитељ Воја Брајовић.

Представа „Воз“ је одиграна више од 150 пута, гостовала је на бројним домаћим и међународним фестивалима, освојивши низ значајних награда.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

КОРЕШПОДЕНТИ ПУТУЈУ У КАНАДУ

  Представа „Корешподенција“ овог месеца ће гостовати у Торонту у Изабел Бадер театру 19. октобра, када су због великог интересовања заказана два извођења, и 20. октобра.   Фото: Никола Вукелић За мало више годину дана ово је трећа представа Звездара […]

Детаљније

ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО ДУШКУ ТРИФУНОВИЋУ

  Музичко-поетски рецитал „Тајна веза-Сећање на Душка Трифуновића“ одржаће се 20. маја у Звездара театру са почетком у 20 часова.     Песник Душко Трифуновић и кантаутор Бранко Пражић годинама су путовали и приређивали радост љубитељима Душкових стихова. Душко је […]

Детаљније

ГОСТОВАЊЕ ПРЕДСТАВЕ ПАД

  Представа „Пад“ у продукцији Центра за културу Свилајнац 12.априла гостује у Звездара театру. Након београдске премијере која је била 2. фебруара, у петак очекујемо друго гостовање ове представе у Звездара театру.     Представа „Пад“ рађена је по тексту […]

Детаљније