Vesti

НОВЕМБАРСКА ГОСТОВАЊА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

 

Овог новембра ће пет представа са репертоара Звездара театра бити у гостима, како на фестивалима, тако и на сценама других позоришта у земљи. Арзамас, Генералну пробу самоубиства, Љубав у Савамали, Воз и Тре сореле биће у прилици да гледа и публика ван сцене театра под звездама.

 

 

Регионални 37. позоришни сусрети БиХ, у Брчком биће прилика да тамошња публика сусретне са екипом представе Арзамас, 25. новембра. Комад по тексту Иване Димић у режији Љиљане Тодоровић, изводи трио ког чине Бранка Петрић, Нела Михаиловић и Милан Лане Гутовић.

“Смешнотужна и тужносмешна прича о три самоће: о самоћи остарелог родитеља, о осами одраслог детета које се о том свом родитељу брине и о њиховом судару са усамљеношћу смрти, да, смрти од које сви окрећу главу и у паници од ње беже… О љубави једне Мајке, једне Ћерке и, једне једине – Смрти. ” – о Арзамасу каже редитељка Љиљана Тодоровић.

 

Из представе Генерална проба самоубиства

 

Позоришни маратон у Сомбору угостиће екипу наше представе Генерална проба самоубиства, за коју текст и режију потписује Душан Ковачевић. Глумачку поставу комада који се у Звездара театру изводи од 2008. године чине: Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и Дубравка Ковјанић. На репертоару сомборског маратона је 26. новембра.

 

 

9.11. Љубав у Савамали се шири до Костолца, где ће у Центру за Културу овог града бити изведен комад Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића. Глумачку поставу ове представе чине: Феђа Стојановић, Елизабета Ђоревска, Мина Совтић, Бранко Видаковић, Милан Васић, Лена Богдановић и Никола Шурбановић.

Проверени тандем представе Воз, Сергеј Трифуновић и Воја Брајовић гостоваће у Центру за културу Лазаревац, 16. новембра, а екипа представе Тре сореле путује до Младеновца, 23. новембра.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ ГЛУМАЧКО ОСТВАРЕЊЕ И ЗОРАНОВ БРК ЗА НАТАШУ НИНКОВИЋ

  Награду за најбоље глумачко остварење и признање „Зоранов брк” за најбољег глумца вечери на 30. Фестивалу „Дани Зорана Радмиловића” припали су Наташи Нинковић за улогу Нере, у комаду “Тре сореле” Стевана Копривице, у продукцији нашег позоришта.   Фото: Јаков […]

Детаљније

НА НОВЕМБАРСКОМ РЕПЕРТОАРУ ВИШЕ ОД 20 ИЗВОЂЕЊА

  Новембарски репертоар је спреман и доноси више од 20 извођења ваших омиљених комада у галаксији легендарних тренутака! Почетком новембра биће одигране Хипноза једне љубави, Воз, Клаустрофобична комедија, Тре сореле, а 11. новембра премијерно ће бити изведен комад заснован на […]

Детаљније

ТРЕ СОРЕЛЕ НА ДАНИМА ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА

  На јубиларном 30. Позоришном фестивалу “Дани Зорана Радмиловића”, комад “Тре сореле” Стевана Копривице, биће изведен 20. октобра на сцени Народног позоришта Тимочке Крајине “Зоран Радмиловић” у Зајечару.   Током осам фестивалских дана 16-23. октобра биће одигране представе из Србије, […]

Детаљније