Vesti

НОВЕМБАРСКА ГОСТОВАЊА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

 

Овог новембра ће пет представа са репертоара Звездара театра бити у гостима, како на фестивалима, тако и на сценама других позоришта у земљи. Арзамас, Генералну пробу самоубиства, Љубав у Савамали, Воз и Тре сореле биће у прилици да гледа и публика ван сцене театра под звездама.

 

 

Регионални 37. позоришни сусрети БиХ, у Брчком биће прилика да тамошња публика сусретне са екипом представе Арзамас, 25. новембра. Комад по тексту Иване Димић у режији Љиљане Тодоровић, изводи трио ког чине Бранка Петрић, Нела Михаиловић и Милан Лане Гутовић.

“Смешнотужна и тужносмешна прича о три самоће: о самоћи остарелог родитеља, о осами одраслог детета које се о том свом родитељу брине и о њиховом судару са усамљеношћу смрти, да, смрти од које сви окрећу главу и у паници од ње беже… О љубави једне Мајке, једне Ћерке и, једне једине – Смрти. ” – о Арзамасу каже редитељка Љиљана Тодоровић.

 

Из представе Генерална проба самоубиства

 

Позоришни маратон у Сомбору угостиће екипу наше представе Генерална проба самоубиства, за коју текст и режију потписује Душан Ковачевић. Глумачку поставу комада који се у Звездара театру изводи од 2008. године чине: Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и Дубравка Ковјанић. На репертоару сомборског маратона је 26. новембра.

 

 

9.11. Љубав у Савамали се шири до Костолца, где ће у Центру за Културу овог града бити изведен комад Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића. Глумачку поставу ове представе чине: Феђа Стојановић, Елизабета Ђоревска, Мина Совтић, Бранко Видаковић, Милан Васић, Лена Богдановић и Никола Шурбановић.

Проверени тандем представе Воз, Сергеј Трифуновић и Воја Брајовић гостоваће у Центру за културу Лазаревац, 16. новембра, а екипа представе Тре сореле путује до Младеновца, 23. новембра.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

АРЗАМАС НА 37. СУСРЕТИМА ПОЗОРИШТА БиХ

  Представа „Арзамас“ по роману и у драматизацији Иване Димић, у режији Љиљане Тодоровић, која је на програму овогодишњих Сусрета позоришта/казалишта Босне и Херцеговине у Брчком, биће емитована 27. новембра од 19.30 часова на РТВ „ХИТ” Брчко и Фејсбук страницама […]

Детаљније

ОТКАЗАНЕ СВЕ ПРЕДСТАВЕ ДО КРАЈА НОВЕМБРА

  Поштујући најновију Уредбу Владе Републике Србије која ограничава рад позоришта од 18 до 05 часова почевши од 24.11. закључно са 03.12, а у немогућности да представе играмо у дневним терминима, Звездара театар отказује све представе до краја новембра.   […]

Детаљније

OTКАЗАНА “ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ” И “КОРЕШПОДЕНЦИЈА”

  Обавештавамо публику да се из превентивних разлога отказују представе “Хипноза једне љубави” планиране за 19. и 20. новембар, као и “Корешподенција”, чије извођење је заказано за 28. новембар.     Улазнице можете вратити на нашој билетарници 12-18 часова. За […]

Детаљније