Vesti

„ЧОРБА“ И „СУЗЕ“ НА ФЕСТИВАЛУ ПОБЕДНИКА ФЕСТИВАЛА

 

Представе ,,Чорба од канаринца” и ,,Сузе су ОК” такмичиће се на Фестивалу победника фестивала који ће се одржати од 15. до 20. октобра у Центру за културу и образовање Раковица. На овој позоришној свечаности публика ће имати прилику да види представе које су у претходној години награђене на неком од позоришних фестивала.

 

Чорба од канаринца

Представа ,,Чорба од канаринца” настала по тексту Милоша Радовића у режији Сташе Копривице награђена је прошле године на Фестивалу дуодраме у Тополи. Добила је највишу оцену публике 4,87, а глумац Љубомир Бандовић који са колегиницом Мином Лазаревић приказује комичне ситуације из заједничког живота једног пара, добио је награду за најбољег глумца фестивала по одлуци жирија. Представа ће се одиграти 15. октобра, првог дана Фестивала победника фестивала. На сцени Звездара театра ову представу можете погледати 28.октобра.

На јубиларном 25. Међународном фестивалу камерног театра ,,Ристо Шишков” који је одржан прошле године у Струмици, глумица Тања Бошковић је добила награду за врхунска глумачка остварења за улогу Марије Кулић у представи ,,Сузе су ОК”. То је последња у низу награда ове култне представе која је настала по тексту Мирјане Бобић Мојсиловић у режији Милана Караџића. Ове године је обележена десетогодишњица извођења ове представе на сцени Звездара театра, а премијерно је изведена у Народном позоришту 1999.године.
Глумица Тања Бошковић присуствовала је конференцији за новинаре која је одржана поводом најаве Фестивала победника фестивала. Каже да је ова представа за њу сваког пута другачија, иако више ни сама није сигурна колико стотина пута ју је одиграла.

,,Сваки секунд који сам провела играјући сузе су заправо била испитивања. Не мењају се ни речи, не мењају се ни поступци, али мењамо се ми који у њој играмо и то је оно што је дивно. Ја сам 1999. први пут одиграла ову представу и, ето, колико сам се ја променила од тада, толико се и представа променила. Оно што се није променило то је да и даље постоје људи који врло уредно долазе с разлогом. На овој представи се доживљава катарза. Очигледно да су људи жељни катарзе у позоришту, а не отуђености и искључивања из онога што се дешава. У позоришту живите и та два сата су веома богат живот”, каже глумица Тања Бошковић.

Представа ,,Сузе су ОК” одиграће се 18.октобра на Фестивалу победника фестивала у Центру за културу и образовање Раковица, а на нашој Новој сцени је можете погледати већ следећег дана, 19. октобра.

 

Навијамо да освоје још неку награду на Фестивалу победника фестивала. Срећно!

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

СТОТА ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

  Представа  „Чорба од канаринца” 24. новембра слави велики јубилеј, 100. извођење у Звездара театру! Представа је настала по тексту Милоша Радовића, у режији Сташе Копривице, а улоге тумаче Љубомир Бандовић и Мина Лазаревић.     Ова дуодрама која је премијерно […]

Детаљније