Vesti

СТОТА ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

 

Представа  „Чорба од канаринца” 24. новембра слави велики јубилеј, 100. извођење у Звездара театру! Представа је настала по тексту Милоша Радовића, у режији Сташе Копривице, а улоге тумаче Љубомир Бандовић и Мина Лазаревић.

 

 
Ова дуодрама која је премијерно изведена у фебруару 2013. године говори о пару, Јеци и Меди, који имају несугласице када је реч о ступању у брак. Кроз овај једноставан, духовит заплет, Милош Радовић се поиграва са свим архетипским ситуацијама које носи један мушко-женски однос.

Аутор успева немогуће – да кривицу и заслуге подели на равне части, при том вешто и опрезно играјући на танкој ивици између динамичне комедије и нежне монодраме.

Све то уопште не би био толико смешно и забавно да то двоје вечитих противника нису неизлечиво везани једно за друго. На крају крајева, Чорба од канаринца јесте комад о љубави.

 

Чорба од канаринца

 

Успех представе потврдиле су и награде. Представа је освојила награду публике са оценом 4,87 на ,,Фестивалу дуодраме’‘ у Тополи 2017. године. На недавно завршеном ,,Фестивалу победника фестивала’‘ у Раковици освојила је награду за најбољу представу по оцени публике. Љубомир Бандовић је на оба фестивала добио награду за најбољег глумца.

Овај комад ће се до краја године играти још и 22. децембра у Звездара театру.

Честитамо екипи представе на овом јубилеју!

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

„ЧОРБА“ И „СУЗЕ“ НА ФЕСТИВАЛУ ПОБЕДНИКА ФЕСТИВАЛА

  Представе ,,Чорба од канаринца” и ,,Сузе су ОК” такмичиће се на Фестивалу победника фестивала који ће се одржати од 15. до 20. октобра у Центру за културу и образовање Раковица. На овој позоришној свечаности публика ће имати прилику да […]

Детаљније