Вести

ТАЊА БОШКОВИЋ ОСВОЈИЛА НАГРАДУ НА ФЕСТИВАЛУ У МАКЕДОНИЈИ

10.09.2017.

Награда за Тању Бошковић са фестивала у Македонији


 

 
Tanja Bošković
 

Глумица Тања Бошковић, добитник је награде за врхунска глумачка остварења, за улогу Марије Калић у представи Сузе су ок Мирјане Бобић Мојсиловић, на јубиларном 25. Међународном фестивалу камерног театра „Ристо Шишков“ који је одржан у Струмици.

О фестивалу "Ристо Шишков"


Фестивал "Ристо Шишков" се већ 25. пут одржава у Струмици. Фестивал је трајао пет дана, у току којих је изведено 10 позоришних представа које су се такмичиле за ову важну награду. Фестивал је одржан у Културном центру Антон Панов.

Позоришне групе су дошле из Македоније, са Косова, из Србије, Бугарске и Босне.

Фестивал носи назив по позоришном глумцу Ристо Шишкову који је дипломирао на позоришној академији у Београду 1962. године. Након што је радио у Југословенском драмском позоришту, Шишков је прешао у Скопље и тамо постао члан Драме Македонског театра.

О представи Сузе су ок


Представа Сузе су ок је своју премијеру имала 20.12.2007. године, а прошле године је екипа представе прославила своје 150. извођење!

Екипу представе чине Тања Бошковић, Раде Марјановић, Петар Михаиловић, Сима Краљ и Милан Цаци Михаиловић.

Према речима Мирјане Бобић Мојсиловић:

"Постоје људи којима је важнија интерпретација живота од његове фактографије. То су сањари, они који се мувају у поезији и око ње, они којима је опис стварности важнији од стварности, и којима је потреба да оставе неки траг о свом постојању важнија од самог постојања.

Сузе су прича о томе – о сузама, страстима, разочарењима, о песницима и њиховим музама, о песмама које никада неће бити написане, и о оној која стиже касно."

Више о представи можете прочитати на страници Сузе су ок.

Када је следеће извођење представе Сузе су ок?


Репертоар за октобар излази ускоро и уколико већ нисте, препоручујемо да погледате представу која је, као што је то Мирјана Бобић Мојсиловић истакла, за све сањаре и оне "којима је опис стварности важнији од стварности".

Честитамо Тањи Бошкоић и екипи представе на овом успеху и желимо им још много сјајних извођења!