Вести

САВРШЕН КРОЈ СИМУЛТАНО ПРЕВЕДЕН НА ЗНАКОВНИ ЈЕЗИК

31.03.2016.
Синоћ је у оквиру акције Да чујемо позориште представа Савршен крој, Владимира Ђурђевића преведена на знаковни језик. У представи играју Слободан Бода Нинковић и Драган Петровић Пеле.

Представа на ултрадуховит начин приказује све мушке слабости. Двојица по много чему различитих мушкараца, новокомпоновани тајкун Марко (бриљантно га тумачи Бода Нинковић) и ексцентрични кројач Светислав (генијални Драган Петровић) ће се наизглед случајно срести и упознати. Већ у првим минутима познанства они ће довести један другог до ивице нервног слома, испољавајући све своје страхове и фрустрације, али ће ипак открити да имају много тога заједничког.

Тумачи знаковног језика Весна Рељић и Десанка Жижић су се одлично снашле у улогама Марка и Светислава, а судећи по реакцијама глувих особа које су гледале представу сјајно су пренеле духовите дијалоге. Дружење и размену утисака наставили смо у позоришном клубу након представе.

Фотографије можете видети на нашој facebook страници, а кратак снимак на линку ">видео.

Акцију Да чујемо позориште реализујемо у сарадњи са Градском организацијом глувих, Асоцијацијом тумача српског знаковног језика, компанијом Јапан Тобако Интернешнал уз подршку Града Београда.