Вести

ПРЕДСТАВА ВОЗ ОСВОЈИЛА ПУБЛИКУ У ХРВАТСКОЈ!

12.05.2016.
Из представе Воз

Фото: Матија Јовановић

Представа Воз Кормака Макартија, у којој играју Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић, завршила је турнеју у Хрватској током које је обишла Ријеку, Пулу, Загреб и Бјеловар.

На Међународном фестивалу малих сцена у Ријеци представа је освојила награду публике Далибор Форетић са оценом 4,76!

Представа је имала премијеру 24.10.2015. и од тада се са изузетно великим успехом и интересовањем игра у Звездара театру. Воз је до сада видело близу 9 000 гледалаца, изведена је 34 пута, а посећеност јој је чак 97%.

У представи се појављују само два лика Црни и Бели. Ван сцене, а пре него што започне сама представа, Црни спасава Белог да се не баци под воз и одводи га у свој стан где се и цела акција одиграва. Црни је бивши осуђеник и хришћанин док је Бели атеиста и професор. Они расправљају о људској патњи, о томе зашто и да ли треба живети, о разлозима зашто је Црни покушао самоубиство. Представа не нуди једноставне одговоре на питања, она публику подстиче да и сама размишља, да буде активан учесник, да дође до својих одговора.

Представа Воз биће изведена у Звездара театру 16, 17 и 18.5, а након тога наставља регионалну турнеју и гостовања на следећим фестивалима:
1. Фестивал дани Јурислава Коренића, Камерни театар 55, 25.5. Сарајево
2. Фестивал Мостарско прољеће, 26.5. Мостар
3. Фестивал МИТ, 27. и 28.5. Цетиње

Верујемо да ће публика и ван Београда уживати у сјајном таленту двојице глумаца и одличном тексту Кормака Макартија, вишеструко награђиваног писца и добитника Пулицерове награде.

">погледајте спот за представу Воз