Вести

НАГРАДА ЗА ВОЈУ БРАЈОВИЋA НА ФЕСТИВАЛУ У САРАЈЕВУ

03.06.2016.
Воја Брајовић

Фото: Матија Јовановић

Воја Брајовић је добио награду Жан Маролт за најбољег глумца фестивала Дани Јурислава Коренића који је одржан у Камерном тетару 55 у Сарајеву.

Представа Воз у режији Воје Брајовића, у којој играју Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић, освојила је публику у Београду, а на недавно одржаној регионалној турнеји постигла је значајан успех. Публика је на Фестивалу Малих сцена у Ријеци наградила Воз са веома високом оценом 4,76. Аплаузи и овације су испратили свако извођење.

Представа не нуди једноставне одговоре већ подстиче публику да буде активан учесник, да сама размишља и дође до својих одговора.

Радећи на представи Воз, Воја Брајовић је рекао: Инспирисан делом Кормака Макартија, једино што желим овом представом је да изазовем критички однос и свест о томе куда овај свет иде. И наравно, пре свега, човекољубље, које има велику моћ да спречи пропаст цивилизације. По мом мишљењу, најбољи лек за човека и његово најјаче оружје је култура, чији су најважнији сегменти уметност и реч.

Представа ће бити изведена  још 6. и 14.6. у Београду.

Вечерас 3.6. се изводи на Синђелићевим данима у Свилајнцу, а затим 16.6. гостује на Позоришном маратону у Сомбору, а 24.6. у Ћуприји.