Vesti

ЗОРАНОВ БРК АНИЦИ ДОБРОЈ

 

На 27. Данима Зорана Радмиловића који се традиционално одржавају у Зајечару, Аница Добра је добила „Зоранов брк” за најбољу глумицу. Аница је ово признање добила за лик Милице Његован, који тумачи у представи „Корешподенција”, а чија премијера је у Звездара театру изведена 1. фебруара.

 

Представа Корешподенција, Борислава Пекића и Борислава Михаловића Михиза у режији Горчина Стојановића, поред Анице Добре окупља сјајну глумачку екипу: Бранислава Лечића, Славка Штимца, Јоакима Тасића, Јелену Ступљанин и Бранка Видковића.

„Зна се, макар међу нама глумцима колико је ова награда битна, вољена и колико свако жели да је добије” – истакла је Аница Добра на медијској конференцији после представе. (извор Блиц)

На конференцији за медије поводом премијере Корешподенције, Аница је цитарала део свог текста: „да код нас у Србији жена не живи као метла у остави, да се вади само када кућу треба чистити, и пајати а после опет у мрак тура, ја бих можда нешто и знала, овако…“ А затим додала да Милица Његован јесте некакав стуб породице, где је Лупус (Бранислав Лечић) некакав Корлеоне из Кума. Структура породице је таква да се сви јако добро држе и та Милица је и као некакав будилник који или звони или зуји или звоца, или зановета или забавља или заповеда или заводи, у смислу, ред…

Аници је ово први Зоранов брк, а за улогу Милице Његован припале су јој и следеће награде: Награда стручног жирија за најбољег глумца вечери, као и награда публике Статуета „Спомен на глумца“ глумцу вечери на 23. Глумачким свечаностима „Миливоје Живановић“ у Пожаревцу, награда за глумца вечери на „Нушићевим данима“ у Смедереву, награда за најбољу женску улогу на 21. Театар фесту „Петар Кочић“ у Бања Луци и награда „Иво Сердар” за улогу најбоље прихваћену од публике, на 42. Данима сатире Фадила Хаџића у Загребу.

Честитамо Аници на још једном признању!

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

КОРЕШПОДЕНЦИЈИ ТРИ НАГРАДЕ У ВРШЦУ

  Представа Корешподенција, Борислава Пекића и Борислава Михаjловића Михиза у режији Горчина Стојановића, добила је три признања на управо завршеном Међународном позоришном фестивалу „Вршачка позоришна јесен”. Аница Добра је проглашена за најбољу глумицу фестивала, Бранислав Лечић је добио награду за најбољег…

Детаљније