Vesti

НАГРАДА ЈОАКИМУ ТАСИЋУ У ШАПЦУ

 

Глумац Јоаким Тасић је добио награду „Залог за будућност“ на 4. Фестивалу „Позоришно пролеће“ који је организован у Шапцу од 8. до 15. априла.

 

 

Награду за „изузетно комичарско остварење у веома захтевној и стилски ризичној улози Симеона Његована у представи Корешподенција” Звездара театра” Јоакиму Тасићу је доделио новинарски жири фестивала, у чијем саставу су ове године били Теофил Панчић, Александра Ћук и Гордана Мањенчић. Признање се додељује младом глумцу коме жири предвиђа богату и успешну каријеру на основу досадашњих резултата.

На фестивалу „Позоришно пролеће“ у Шапцу у такмичарском програму је учествовало седам представа из целе Србије, по избору селектора и директора фестивала Зорана Карајића. Овогодишња селекција носи назив „Неприлагођени у класици“ јер су у фокусу били класични писци.

 

 

Представа „Корешподенција“ је настала по делу романа „Златно руно” Борислава Пекића, у драматизацији Борислава Михајловића Михиза. У Звездара театру премијерно је изведена 2018. године, у режији и сценографији Горчина Стојановића. Костиме је радила Лана Цвијановић. Причу о цинцарској породици из 19. века оживели су глумци Бранислав Лечић, Славко Штимац, Аница Добра, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић. Oва представа нас је уверила у то да преписка може бити веома занимљива и динамична театарска форма. Редитељ Горчин Стојановић ликове поставља у циркуско окружење, у коме пратимо њихове реакције на идеју најмлађег члана породице, кога тумачи глумац Јоаким Тасић, да се због љубави одрекне породичног посла и препусти слободи и узбуђењу живота у циркусу.

Глумац Јоаким Тасић је за ову улогу до сада добио неколико значајних признања-„Златно зрно” за најбољег младог глумца на 5. „Буциним данима” у Александровцу, награду „Ардалион” за најбољег младог глумца и награду Политике „Авдо Мујчиновић“ на 23. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу.

Честитамо глумцу Јоакиму Тасићу на награди „Залог за будућност“ у Шапцу!

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ОСАМА-КАСАБА У ЊУЈОРКУ НА ФЕСТИВАЛУ У БАЊА ЛУЦИ

  Премијером представе „Генетика Глембајевих“ синоћ је у Народном позоришту Републике Српске отворен 23. Театар фест „Петар Кочић“. Звездарин комад “Осама-Касаба у Њујорку” биће изведен у петак, 9. јула, у 20 часова.   Фото: Никола Вукелић У оквиру фестивала биће […]

Детаљније

ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕ ПОЗОРИШТЕ ПРОНАЋИ СВОЈ НОВИ МОДУС ВИВЕНДИ

  Стручна трибина под називом Култура версус корона, одржана је у Омладинском позоришту Дадов, у организацији Секретаријата за културу Града Београда, а могла се пратити и путем лајв стриминга на линку. О опстанку фестивала, сцене намењене деци, о међународној позоришној […]

Детаљније

НАЈАВЉЕН ПРОГРАМ ПОЗОРИШНОГ ПРОЛЕЋА

  Конференција за новинаре поводом четвртог издања шабачког фестивала „Позоришно пролеће“ одржана је данас у Звездара театру. Фестивал ће се одржати од 8. до 16. априла у Шапцу.     Ове године селекција носи назив „Неприлагођени класици” због тога што […]

Детаљније