Vesti

НАГРАДЕ ЈОАКИМУ ТАСИЋУ У УЖИЦУ

 

Глумац Јоаким Тасић је добио награду Ардалион за најбољег младог глумца и награду Политике ,,Авдо Мујчиновић” за улогу Симеона Његована у представи ,,Корешподенција” на 23. Југословенском позоришном фестивалу који је одржан у Ужицу од 5. до 12. новембра.

 

Јоаким Тасић као Симеон Његован у представи ,,Корешподенција”

 

Жири који су чинили Ленка Удовички, Драгана Варагић, Слободан Обрадовић, Дарио Харјачек, Јанко Љумовић донео је одлуку једногласно.

,,Јоаким Тасић показао је зрелост и вештину у поигравању са захтевном епистоларном формом драмског текста. Са лакоћом и сигурношћу градио је комичну трансформацију Симеона Његована, младог газде’’, пише у образложењу жирија.

Јоаким је претходно за исту улогу добио награду ,,Златно зрно” на петом позоришном фестивалу ,,Буцини дани” који је одржан од 12. до 17. јуна у Александровцу.

Представу ,,Корешподенција” у којој Јоаким тумачи улогу Симеона Његована можете погледати 24. и 29. новембра у Звездара театру. Честитамо Јоакиму на награди!

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

НАГРАДА ЈОАКИМУ ТАСИЋУ У ШАПЦУ

  Глумац Јоаким Тасић је добио награду „Залог за будућност“ на 4. Фестивалу „Позоришно пролеће“ који је организован у Шапцу од 8. до 15. априла.     Награду за „изузетно комичарско остварење у веома захтевној и стилски ризичној улози Симеона […]

Детаљније

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЈОАКИМУ ТАСИЋУ

  Награда Ардалион за најбољег младог глумца и награда Политике „Авдо Мујчиновић” уручене су синоћ, 29. новембра, глумцу Јоакиму Тасићу након представе Корешподенција на сцени Звездара театра. Јоаким је ове награде освојио на 23. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу који […]

Детаљније

КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП – ЈОАКИМ ТАСИЋ

  За улогу младог газде Симеона Његована у представи „Корешподенција” добио је  награду „Златно зрно” за најбољег младог глумца.  Скривени таленти су му компоновање и писање, код других највише цени искреност и посебност, а најдрагоценија особа у његовом животу је […]

Детаљније