ЗВЕЗДАРИН ДНЕВНИК ЛЕПИХ РЕЧИ

 

Изолација и пандемија су нам ускратили много тога, а чини се највише оптимизмa. Зато смо осмислили јединствени водич за лепши дан, сунчанија јутра и ведрије ноћи под звездама. Ширимо звездану прашину оптимистичних порука кроз Звездарин дневник лепих речи!

Подршку да започнемо ову рубрику дао нам је Владимир Ђурђевић, драмски писац и сценариста, аутор текста за представу Бајка о позоришту, која се више од пет година игра на сцени Звездара театра.

 

 

За Звездарин дневник лепих речи бих желео публици, али и будућим колегама, младим писцима, да предочим све предности писања драме у односу на писање сценарија. И обрнуто. За оне (малобројне) који не знају, драмски писац пише за позориште, а сценариста пише за телевизију и филм. То јесу сродни, али баш и нису слични послови. Аутор ових редова се опробао и у једном и у другом. – написао је Влада, а цео текст је доступан овде.

 

Глумац Радослав Миленковић, који у Звездара театру игра у представи Пасивно пушење, поделио је са нама стихове Васка Попе. Уживајте!

 

 

– Толико година после “Шала од свиле”, мислим да “Дон Жуан” представља неку врсту сабирања утисака и консеквенца година између. Рундек овде пева о слободи и мудрости. Волим ове две песме да слушам једну за другом. Добар приповедач те натера да ти недостају ствари које заправо никад ниси ни искусио. – поручује нам глумица Мина Совтић, која игра Сару у представи Љубав у Савамали, позива вас да послушате ову дивну нумеру.

 

 

Глумац Јован Јовановић је поделио са нама своју поруку за лепши дан, којом настављамо да ширимо звездану прашину оптимистичних речи.

Откуд инспирација? Не знам. Кад бих знао стално бих је тражио на том мјесту. Овако је, чини ми се, свуда. У осмијеху пролазника, у љубазности продавачице, у загрљају неког заљубљеног пара, у цвркуту птица, у дашку вјетра усред љетње вреве. Све ме то натјера да застанем. Све ме то натјера да на часак заборавим на себе. Не увијек. Али постоје тренуци. Ја их зовем инспирација.

Наш јединствени водич за лепши дан, сунчанија јутра и ведрије ноћи под звездама – Звездарин дневник лепих речи, добио је још једног члана. Глумица Лена Богдановић, која у представи “Љубав у Савамали” игра новинарку Лизет, шири са нама звездану прашину оптимистичних порука кроз стихове Љубомира Симовића “Међуигра”. Цео текст прочитајте овде. 

 

За звезданије небо своје стихове поделила је и Мирјана Бобић Мојсиловић, по чијем тексту се у Звездара театру игра представа “Сузе су ок”.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

БУДИМО ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ДРУГИМА

  Након шестомесечне паузе, врата наше галаксије легендарних тренутака се поново отварају за све љубитеље позоришта 10. октобра, када је на репертоару представа Воз, Кормака Макартија. Да бисмо у новонасталим околностима, сви заједно могли да уживамо у позоришним чаролијама, неопходно […]

Детаљније

ПОНОВО ЗАЈЕДНО У ТЕАТРУ ПОД ЗВЕЗДАМА

  Након шестомесечне паузе, радује нас да ћемо се поново срести у нашој галаксији легендарних тренутака. Октобарски репертоар је спреман, а прва представа коју можете погледати 10. октобра је Воз, Комрака Макартија, у режији Воје Брајовића, у којој играју Сергеј Трифуновић и Воја […]

Детаљније

ЗНАЧАЈ И УЛОГА СВЕТЛА ПОЗОРНИЦЕ

  Техничка екипа која ради на свакој представи је јако важан део слагалице у стварању једног комада. Ангажман мајстора светла и мајстора тона су подједнако важни како би публика имала прави доживљај онога што се одвија на сцени. Након што […]

Детаљније