ЗВЕЗДАРИН ДНЕВНИК ЛЕПИХ РЕЧИ

 

Изолација и пандемија су нам ускратили много тога, а чини се највише оптимизмa. Зато смо осмислили јединствени водич за лепши дан, сунчанија јутра и ведрије ноћи под звездама. Ширимо звездану прашину оптимистичних порука кроз Звездарин дневник лепих речи!

Подршку да започнемо ову рубрику дао нам је Владимир Ђурђевић, драмски писац и сценариста, аутор текста за представу Бајка о позоришту, која се више од пет година игра на сцени Звездара театра.

 

 

За Звездарин дневник лепих речи бих желео публици, али и будућим колегама, младим писцима, да предочим све предности писања драме у односу на писање сценарија. И обрнуто. За оне (малобројне) који не знају, драмски писац пише за позориште, а сценариста пише за телевизију и филм. То јесу сродни, али баш и нису слични послови. Аутор ових редова се опробао и у једном и у другом. – написао је Влада, а цео текст је доступан овде.

 

Глумац Радослав Миленковић, који у Звездара театру игра у представи Пасивно пушење, поделио је са нама стихове Васка Попе. Уживајте!

 

 

– Толико година после “Шала од свиле”, мислим да “Дон Жуан” представља неку врсту сабирања утисака и консеквенца година између. Рундек овде пева о слободи и мудрости. Волим ове две песме да слушам једну за другом. Добар приповедач те натера да ти недостају ствари које заправо никад ниси ни искусио. – поручује нам глумица Мина Совтић, која игра Сару у представи Љубав у Савамали, позива вас да послушате ову дивну нумеру.

 

 

Глумац Јован Јовановић је поделио са нама своју поруку за лепши дан, којом настављамо да ширимо звездану прашину оптимистичних речи.

Откуд инспирација? Не знам. Кад бих знао стално бих је тражио на том мјесту. Овако је, чини ми се, свуда. У осмијеху пролазника, у љубазности продавачице, у загрљају неког заљубљеног пара, у цвркуту птица, у дашку вјетра усред љетње вреве. Све ме то натјера да застанем. Све ме то натјера да на часак заборавим на себе. Не увијек. Али постоје тренуци. Ја их зовем инспирација.

Наш јединствени водич за лепши дан, сунчанија јутра и ведрије ноћи под звездама – Звездарин дневник лепих речи, добио је још једног члана. Глумица Лена Богдановић, која у представи “Љубав у Савамали” игра новинарку Лизет, шири са нама звездану прашину оптимистичних порука кроз стихове Љубомира Симовића “Међуигра”. Цео текст прочитајте овде. 

 

За звезданије небо своје стихове поделила је и Мирјана Бобић Мојсиловић, по чијем тексту се у Звездара театру игра представа “Сузе су ок”.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

НОВИ РЕПЕРТОАР У ПРИПРЕМИ

Поштована публико, вредно радимо на припреми новог репертоара. Сезона у Звездара театру традиционално почиње 8.10.   Фото: Никола Вукелић Почетак продаје за октобарска извођења планирамо за понедељак 27. септембра у 12 часова. Улазнице ћете моћи као и предходних година да […]

Детаљније

БЕРАЧИМА ДВЕ НАГРАДЕ НА НОВОМ ТВРЂАВА ТЕАТРУ

  На управо завршеном амбијенталном позоришном фестивалу “Нови тврђава театар” , у Чортановцима, представа “Берачи снова”, Божидара Ђуровића, однела је две награде. Хаџи Ненад Марчић проглашен је за најбољег глумца фестивала, док је Биљани Ђуровић припала Награда за глуму „Милан […]

Детаљније

БРАНКУ ЈАНКОВИЋУ НАГРАДА ЗА УЛОГУ У ОСАМИ

  23. Театар фест “Петар Кочић”, завршен је синоћ у Бања Луци, а међу награђеним глумцима је и Бранко Јанковић, који у представи “Осама-Касаба у Њујорку” тумачи лик Мунира. Жири фестивала је Јанковићу доделио специјалну награду за епизодну улогу Мунира […]

Детаљније