ЗВЕЗДАРИН ДНЕВНИК ЛЕПИХ РЕЧИ

 

Изолација и пандемија су нам ускратили много тога, а чини се највише оптимизмa. Зато смо осмислили јединствени водич за лепши дан, сунчанија јутра и ведрије ноћи под звездама. Ширимо звездану прашину оптимистичних порука кроз Звездарин дневник лепих речи!

Подршку да започнемо ову рубрику дао нам је Владимир Ђурђевић, драмски писац и сценариста, аутор текста за представу Бајка о позоришту, која се више од пет година игра на сцени Звездара театра.

 

 

За Звездарин дневник лепих речи бих желео публици, али и будућим колегама, младим писцима, да предочим све предности писања драме у односу на писање сценарија. И обрнуто. За оне (малобројне) који не знају, драмски писац пише за позориште, а сценариста пише за телевизију и филм. То јесу сродни, али баш и нису слични послови. Аутор ових редова се опробао и у једном и у другом. – написао је Влада, а цео текст је доступан овде.

 

Глумац Радослав Миленковић, који у Звездара театру игра у представи Пасивно пушење, поделио је са нама стихове Васка Попе. Уживајте!

 

 

– Толико година после “Шала од свиле”, мислим да “Дон Жуан” представља неку врсту сабирања утисака и консеквенца година између. Рундек овде пева о слободи и мудрости. Волим ове две песме да слушам једну за другом. Добар приповедач те натера да ти недостају ствари које заправо никад ниси ни искусио. – поручује нам глумица Мина Совтић, која игра Сару у представи Љубав у Савамали, позива вас да послушате ову дивну нумеру.

 

 

Глумац Јован Јовановић је поделио са нама своју поруку за лепши дан, којом настављамо да ширимо звездану прашину оптимистичних речи.

Откуд инспирација? Не знам. Кад бих знао стално бих је тражио на том мјесту. Овако је, чини ми се, свуда. У осмијеху пролазника, у љубазности продавачице, у загрљају неког заљубљеног пара, у цвркуту птица, у дашку вјетра усред љетње вреве. Све ме то натјера да застанем. Све ме то натјера да на часак заборавим на себе. Не увијек. Али постоје тренуци. Ја их зовем инспирација.

Наш јединствени водич за лепши дан, сунчанија јутра и ведрије ноћи под звездама – Звездарин дневник лепих речи, добио је још једног члана. Глумица Лена Богдановић, која у представи “Љубав у Савамали” игра новинарку Лизет, шири са нама звездану прашину оптимистичних порука кроз стихове Љубомира Симовића “Међуигра”. Цео текст прочитајте овде. 

 

За звезданије небо своје стихове поделила је и Мирјана Бобић Мојсиловић, по чијем тексту се у Звездара театру игра представа “Сузе су ок”.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

СПОРТСКО СРЦЕ – 90. ПРЕМИЈЕРА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

  Јубиларна 90. премијера „Звездара театра“ заказана је за 4. децембар, када ће на сцени „Данило Бата Стојковић“ бити изведен комад „Спортско срце“, Ђорђа Милосављевића. Тим поводом данас је одржана конференција за новинаре на којој су поред писца, говорили и […]

Детаљније

ПРЕМИЈЕРА, КОНЦЕРТ И ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ ЗА КРАЈ ГОДИНЕ

  На децембарском репертоару Звездара театра очекује вас премијера представе “Спортско срце”, концерт Владе и Бајке „Ходач по жици“, као и традицинолно поетско “Вече са Матијом Бећковићем”. Продаја улазница почиње у уторак, 23. новембра у 12 часова!   Фото: Никола […]

Детаљније

ОВАЦИЈЕ ЗА МИЛУТИНА!

  Књига о Милутину-део први, Данка Поповића је од вечерас и званично на сцени Звездара театра! Премијерно извођење комада у режији Егона Савина, који је радио и адаптацију текста, симболично је заказано на Дан примирја у Првом светском рату, 11. […]

Детаљније