Vesti

„ТРЕ СОРЕЛЕ“ ПОНОВО НА СЦЕНИ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

 

 

Представа „Тре сореле“ по тексту Стевана Копривице у режији Милана Караџића биће обновљена почетком фебруара следеће године у Звездара театру. Пробе су почеле пре неколико дана.

 

Фото: Зоран Илић

 

Премијерно, представа је изведена 6. новембра 2004. године и на репертоару је била све до 2011. године. До сада је изведена 125 пута и на сваком извођењу седишта су била испуњена до последњег места. Због тога је и екипа одлучила да обнови ову представу, у истом глумачком саставу.

Три сестре су Наташа Нинковић, Ана Франић и Слобода Мићаловић, а у екипи су и Драган Петровић Пеле, Милутин Мима Караџић и Александар Радојичић.

Представа је инспирисана легендом из Боке о три сестре које су у једној кући у Прчњу провеле цео свој живот неудате, чекајући и сањајући свог капетана.

 

 

„Тре сореле видим као драму затворене мале средине у којој су све људске жеље, потребе и слободе спутане. Дозвољено је само оно што је прописано званичним црквеним и малограђанским канонима и регулама. Тре сореле проводе своју младост оковане строгим правилима која им намеће брат, оловним небом и бескрајним морем. Док се однекуд не појави млади странац“, каже редитељ Милан Караџић.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

„ТРЕ СОРЕЛЕ“ ПРЕМИЈЕРНО ЗАБЛИСТАЛЕ НА СЦЕНИ

  Представа „Тре сореле“ је премијерно изведена у Звездара театру. Глумачку екипу представе чине Наташа Нинковић, Ана Франић,Слобода Мићаловић, Александар Радојичић, Драган Петровић Пеле и Милутин Мима Караџић.   Фото: Јаков Симовић Инспирисан легендом из Боке о три сестре које […]

Детаљније

НАЈАВЉЕНА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ ТРЕ СОРЕЛЕ

    Конференција за медије поводом премијере представе „Тре сореле“ одржана је у Звездара театру. Представа је настала по тексту Стевана Копривице у режији Милана Караџића. Глумачку екипу чине Наташа Нинковић, Ана Франић, Слобода Мићаловић, Александар Радојичић, Драган Петровић Пеле […]

Детаљније

ТРЕ СОРЕЛЕ

  Играју: Наташа Нинковић, Нера Ана Франић, Бјанка Слобода Мићаловић, Роза Александар Радојичић, Дамјан Драган Петровић Пеле, Јојо Милутин Мима Караџић, Марко   Писац: Стеван Копривица Драматург: Ивана Димић Редитељ: Милан Караџић Сценограф: Герослав Зарић Костимограф: Зора Поповић Композитор: Зоран […]

Детаљније