Vesti

СТОТА ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ

 

Представа „Хипноза једне љубави“, према тексту и у режији Душана Ковачевића, вечерас ће имати своје јубиларно стото извођење на сцени Звездара театра. Овај комад о породици, одласцима, љубави према ближњима имао је своје премијерно извођење у децембру 2016. године.

 

Након скоро две године извођења, екипа „Хипнозе“ ће се поклонити 100. пут публици у Звездара театру: Слободан Бода Нинковић, Аница Добра, Нина Јанковић/Мина Совтић, Драган Петровић Пеле, Урош Јаковљевић/Јован Јовановић и Иван Михаиловић/Јован Јовановић.

Ова метафорична прича о одласцима, бајка чија се радња догађа на врху планине једне септембарске ноћи под звездама уз хук сове и завијање вука, вишеслојна је прича о породици, љубави према ближњима, али и суочавању са одласцима.

Поводом јубиларног извођења питали смо Аницу Добру, Нину Јанковић и Уроша Јаковљевића о њиховим утисцима и улогама у представи.

Аницу Добру, која тумачи лик мајке Соје питали смо шта је за њу и после 100 извођења и даље „хипнотишуће“ у Хипнози, као и да ли је теже ономе ко испраћа или ономе ко одлази?

„Изнова и изнова добро пласиране, истините и духовите реченице Душка Ковачевића. Најбоље је ономе ко следи свој пут. Тешки путеви често воде до најбољих одредишта.“

Нина Јанковић у „Хипнози једне љубави” тумачи улогу ћерке Миле која се спрема на пут са младићем Мајем. Занимало нас је да ли је некада била у ситуацији да одлучује између отићи или остати?

„Биле су приче али никад се није десило нешто конкретно, па да смо били у прилици да већамо. Мени је јако жао што млади одлазе и искрено се надам да ће се нешто променити. Ја бих свог сина подржала када би пожелео да оде и вероватно би тада отишли и ми са њим. Пошто не волим одласке, раздвајања, мислим да би то било одлично решење.“

Урош Јаковљевић, као Драги у „Хипнози“, гаји посебан однос према Мили. Питали смо га шта је Драгом највећа “хипноза” код Миле? И колико је управо та “хипноза” утицала на његов лични опоравак?

Мила је најбоље дете које су доктор Васа и Драги у животу видели, хипнотисан добротом, уз пажњу и Милино стрпљење Драги заљубљен чудотворно убрзано оздравља.“, каже Урош.

„Хипноза једне љубави“, у свом двогодишњем трајању награђена је бројним признањима: награда за најбољу представу, текст, најбољу мушку и женску улогу.

Драган Петровић Пеле за улогу доктора Васе у „Хипнози“ награђен је „Зорановим брком“ и статуетом „Ћурана“ за најбоље глумачко остварење. Аница Добра је добитница „Златног зрна“ на Буциним данима, за улогу мајке Соје, док је Душан Ковачевић добио награду за најбољи комедиографски текст на Данимa комедије у Јагодини и најбољи текст на Фестивалу произведених представа у Алексинцу.

„Хипноза“ је на репертоару у новембру у три термина: 9, 23. и 27. новембра.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

OTКАЗАНА “ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ”

  Обавештавамо публику да се из превентивних разлога отказујe представа “Хипноза једне љубави” планирана за 16. јануар.     Улазнице можете вратити на нашој билетарници петком 12-18 часова и викендима 10-12 сати, или заменити за неку другу представу. За улазнице […]

Детаљније

ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ У КАНАДИ

  „Хипноза једне љубави“, једна од водећих представа Звездара театра, гостује у Торонту, у Канади. Заказана су два извођења 13. и 14. априла у „Изабел Бадер“ театру.     Представа је рађена по тексту и у режији Душана Ковачевића. Једна […]

Детаљније

НИНА ЈАНКОВИЋ – ПОВРАТАК НА СЦЕНУ

  Након паузе коју је направила због нове животне улоге – постала је мама једног дечака, Нина Јанковић се враћа на сцену Звездара театра, у улози Миле коју игра у представи „Хипноза једне љубави”. Нина нам открива да ли има […]

Детаљније