Vesti

СТРУЧНИ ЖИРИ 35. НУШИЋЕВИХ ДАНА: КОРЕШПОДЕНЦИЈА НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА

 

Представа „Корешподенција”, Борислава Пекића и Борислава Михајловића Михиза у режији Горчина Стојановића, проглашена је за најбољу представу у целини по оцени стручног жирија, на 35. Позоришном фестивалу „Нушићеви дани” у Смедереву!

 

 

Сјајну глумачку екипу, коју је редитељ Горчин Стојановић одабрао чине: Бранислав Лечић, Славко Штимац, Аница Добра, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић.

 

Ово је друга награда на Нушићевим данима за Корешподенцију, након што је Аница Добра проглашена за глумицу вечери после извођења овог комада, 23. априла.

 

Увели смо тај обичај да се сви захваљујемо, по угледу на Оскара. Ја ћу се захвалити Душку Ковачевићу, најпре, зато што је, на прво моје помињање Пекића рекао: „Да“. Захваљујем се Звездара театру зато што је продуцирао представу, али, наравно, пре свега, Пекићу и глумцима – рекао је Горчин Стојановић, захваливши се и Смедереву за које је, како је објаснио, сентиментално везан. (извор: Данас)

 

Корешподенција је премијерно изведена 1. фебруара ове године, на сцени Данило Бата Стојковић, Звездара театра. Прво признање стигло је на недавно одржаним 23. Глумачким свечаностима „Миливоје Живановић” у Пожаревцу, када је Аница Добра освојила награду стручног жирија за најбољег глумца вечери и награду публике Статуета „Спомен на глумца“, за улогу Милице Његован.

 

 

Милица Његован јесте некакав стуб породице, где је Лупус некакав Корлеоне из Кума. Структура породице је таква да се сви јако добро држе и та Милица је и као некакав будилник који или звони или зуји или звоца, или зановета или забавља или заповеда или заводи, у смислу, ред… – рекла је Аница Добра поводом премијере Корешподенције.

 

На 35. Позоришном фестивалу „Нушићеви дани“ који се ове године одвијао под слоганом „Нушићева ера, наша мера“, награду за животно дело добио је Александар Берчек док је за најбољу представу у целини на основу гласова публике проглашена „Ожалошћена породица“, по делу Бранислава Нушића, у извођењу Народног позоришта, а у режији Јагоша Марковића.

 

 

Честитамо Корешподентима на још једном признању!

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ПОЧЕЛА ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА ЗА ФЕБРУАР

  Данас, 21.1. тачно у подне почела је продаја улазница за фебруар! Потрудили смо се да обезбедимо довољан број играња за наше најтраженије представе и надамо се да ће већина вас успети да дође до улазница.     За представу…

Детаљније

ОТКАЗАНА ПРЕДСТАВА ВОЗ

  Отказана представа “Воз” која је требало да буде изведена вечерас.     Нови термин представе је 30. јануар у 20 часова.  Карте за отказанo извођење важе у новом термину или се могу заменити на благајни за неку другу представу.…

Детаљније

ПРЕДСТАВЕ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА У НОВОМ САДУ

  Представа „Љубав у Савамали“ 18. јануара гостује у Позоришту младих, први пут пред новосадском публиком. Крајем месеца и екипа представе „Осама-Касаба у Њујорку“ путује у Нови Сад на гостовање које је заказано за 30. јануар.     Представа „Љубав у…

Детаљније