Vesti

СТРУЧНИ ЖИРИ 35. НУШИЋЕВИХ ДАНА: КОРЕШПОДЕНЦИЈА НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА

 

Представа „Корешподенција”, Борислава Пекића и Борислава Михајловића Михиза у режији Горчина Стојановића, проглашена је за најбољу представу у целини по оцени стручног жирија, на 35. Позоришном фестивалу „Нушићеви дани” у Смедереву!

 

 

Сјајну глумачку екипу, коју је редитељ Горчин Стојановић одабрао чине: Бранислав Лечић, Славко Штимац, Аница Добра, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић.

 

Ово је друга награда на Нушићевим данима за Корешподенцију, након што је Аница Добра проглашена за глумицу вечери после извођења овог комада, 23. априла.

 

Увели смо тај обичај да се сви захваљујемо, по угледу на Оскара. Ја ћу се захвалити Душку Ковачевићу, најпре, зато што је, на прво моје помињање Пекића рекао: „Да“. Захваљујем се Звездара театру зато што је продуцирао представу, али, наравно, пре свега, Пекићу и глумцима – рекао је Горчин Стојановић, захваливши се и Смедереву за које је, како је објаснио, сентиментално везан. (извор: Данас)

 

Корешподенција је премијерно изведена 1. фебруара ове године, на сцени Данило Бата Стојковић, Звездара театра. Прво признање стигло је на недавно одржаним 23. Глумачким свечаностима „Миливоје Живановић” у Пожаревцу, када је Аница Добра освојила награду стручног жирија за најбољег глумца вечери и награду публике Статуета „Спомен на глумца“, за улогу Милице Његован.

 

 

Милица Његован јесте некакав стуб породице, где је Лупус некакав Корлеоне из Кума. Структура породице је таква да се сви јако добро држе и та Милица је и као некакав будилник који или звони или зуји или звоца, или зановета или забавља или заповеда или заводи, у смислу, ред… – рекла је Аница Добра поводом премијере Корешподенције.

 

На 35. Позоришном фестивалу „Нушићеви дани“ који се ове године одвијао под слоганом „Нушићева ера, наша мера“, награду за животно дело добио је Александар Берчек док је за најбољу представу у целини на основу гласова публике проглашена „Ожалошћена породица“, по делу Бранислава Нушића, у извођењу Народног позоришта, а у режији Јагоша Марковића.

 

 

Честитамо Корешподентима на још једном признању!

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП – ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ

Мурат из представе „Осама-Касаба у Њујорку”, који би, да му остане један дан живота проживео као – змај. Млади Требињац, коме је вечита инспирација сестра Јелена, води вас на још једно путовање „Кроз Звездарин телескоп”. Упознајте глумца Јована Јовановић, у…

Детаљније

КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП – АНЂЕЛА ЈОВАНОВИЋ

  Moжете је гледати „на даскама које живот значе” у Звездара театру, где игра у представи „Добродошли у Србију”. Шира публика је препознаје по улози кадеткиње Цеце, у серији „Војна академија”. Када би јој остао један дан живота проживела би…

Детаљније

КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП – ВЕСНА СТАНКОВИЋ

  У представи „Бајка о позоришту” Звездара театра тумачи улогу Стане Протић, а написала је и две монодраме „Лина” и „Милунка”. Код људи највише цени поштење у сваком погледу – поштен однос према себи, свету, послу, емоцијама, новцу, пријатељима. Упознајте…

Детаљније