Vesti

ЛАНСИРАЊЕ МЕЂУ ЗВЕЗДЕ: ПОЗОРИШТЕ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ

 

Непуних годину дана од оснивања Звездара театра, лета 1985. године, у овом позоришту је отворена још једна сцена и то под ведрим небом! Летња сцена Звездара театра понудила је публици богат музички, позоришни и филмски програм током целог лета. Велики број посетилаца уживао је у јединственој сцени под звездама.

 

 

Оно што ту сцену додатно чини посебном је чињеница да су је запослени у Звездара театру створили сами. У чишћењу и преуређивању баште позоришта, која је раније била запуштена, учествовали су благајници, организатори програма, глумци…сви они који су свакодневно улагали много труда и енергије да ново, тек отворено позориште ухвати залет. Радне акције која је организована да би се средила Летња сцена сећа се Милена Симуновић, која ради у Звездара театру од самог оснивања.

„Ми смо тада све правили радном акцијом, учествовали су сви запослени, глумци, пријатељи. Ја лично сам фарбала ограду напољу, и сећам се да сам спајала спојнице. Радио је ко је шта умео“, каже Милена.

Прва представа на летњој сцени изведена је 1. јула 1985. и била је то представа „Нечастиви на Филозофском факултету“ по тексту Ива Брешана у режији Виде Огњеновић. Раздрагану атмосферу је могао да узбурка тек налет кише која би се понекад из ведра неба сручила у гледалиште, мада је и то је имало своје чари.

„Дешавало се да летња сцена прокисне. Рецимо једном сам гледала представу кад је јака киша пала и између редова је био поток. Сећам се једног текста у новинама где пише:  „Фантастична представа Звездара театра, утиску је допринео и бистри поточић у гледалишту“. Лепо је изгледало“, каже Милена Симуновић.

 

Аутор: Маја Милић

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ЛАНСИРАЊЕ МЕЂУ ЗВЕЗДЕ: КЛАУСТРОФОБИЧНА КОМЕДИЈА

    Још један веома важан тренутак за Звездара театар десио се 1987. године, када је писац Душан Ковачевић, који је тада већ имао велику популарност јер су његови комади били веома успешни у бројним позориштима, коначно дошао и у […]

Детаљније

ЛАНСИРАЊЕ МЕЂУ ЗВЕЗДЕ: ЛЕТ ПТИЦЕ И ПТИЦА

  Милена Дравић и Драган Николић били су, можемо слободно рећи, највећи глумачки пар на нашој домаћој сцени. Обоје веома успешни у свом послу, а толико пријатни и непосредни у приватном животу, Милена и Гага постали су симбол правих глумачких […]

Детаљније

ЛАНСИРАЊЕ МЕЂУ ЗВЕЗДЕ: БОРИВОЈЕ БОРА ТОДОРОВИЋ

    „Глумац који, не наседајући маниру, изазива наш осмех и најбоље игра прави свет, онај између кентa и вискија.“     Један од највећих великана глумачке сцене несумњиво је Боривоје Бора Тодоровић. Једнако успешан у позоришту, на телевизији, радију […]

Детаљније