Тенеси Вилијамс

ТРАМВАЈ ЗВАНИ ЖЕЉА

Купи улазнице Резервације

"Постоји нешто између мушкарца и жене. Нешто у мраку. Нешто што све остало чини... Небитним."

О ПРЕДСТАВИ

Писац:

Тенеси Вилијамс

Редитељ

Стефан Саблић

Костимограф

Валентина Обрадовић

Сценограф

Михаило Мошеску

Асистент костимографа

Љубица Цвејић

Асистент сценографа

Јелена Симић

ПРЕМИЈЕРА

14.11.2016.

ТРАЈАЊЕ

100 минута

Играју

Јелена Ђокић

Бланш

Паулина Манов

Стела

Иван Јевтовић

Стенли

Бојан Димитријевић

Мич

Душко Ашковић

Пабло / Доктор

Стефан Саблић

Реч редитеља

Кренуо сам у овај пројекат сигуран да је ово добра театарска литература и да ћу наићи на неисцрпно богатство могућности осветљавања ликова, ситуација и тема које остају за вечита времена. Најшире говорећи, ово је прича о људима који се боре за егзистенцију у друштву где нема милости у моменту када се све могућности затворе. Не постоји пружена рука од стране најближих већ се проблем решава дефинитивним одбацивањем материјално и психички посрнуле особе. Време у којем се човек за час нађе на улици, а када се то деси, ни најближи немају милости за губитника већ га сурово отписују.

У тако доброј литератури, са лакоћом сам одстранио све оно што припада старој драматургији и проналазио сам у ликовима данашње људе које познајемо и препознајемо. Ова драма се бави темама које су веома актуелне, на жалост, за вечита времена, па тако и у нашем друштву: насиље у породици, злостављање жена, беда и немаштина, физичка и духовна.

Друштво које не препознаје лепоту, тананост, духовност, одбацује их и осуђује на пропаст. Осим тога, у овим ликовима проналазимо и препознајемо оне дубоке, тамне и несвесне еротске жеље и заплетености.

НАГРАДЕ

Јелена Ђокић

  • Плакета „Жанка Стокић“ за најбоље глумачко остварење, 15. Позоришне свечаности „Жанки у част“, Удружење грађана „Жанка Стокић“, 2016.
Звездара Театар